Hírlevél feliratkozás

Vidám kulcstartó bionemezből

Amire szükségünk lesz hozzá:
-két különböző színű bionemez lap
-hímzőfonal és hozzávaló tű
-stiftes ragasztó
-olló
-kulcskarika
-vékony paracord zsinór
-fotókarton, A4, 300 gr
-ceruza
-tömőanyag

A képen látható formák alapján rajzoljuk meg a házikót, illetve a szívecskét, de természetesen tetszés szerint el is térhetünk a formától. Rajzoljuk azt 300 grammos fotokartonra, majd ollóval vágjuk ki. A nagyobbik házikóból kettő darabot készítsünk, ugyanabból a színből, a kisebbik házat a másik színből, a szívecskét pedig abból, amiből a nagyobb házat készítettük.
Stiftes ragasztóval kenjük be a szívecske hátulját és simítsuk fel a kisebb méretű házikóra, majd fűzzünk fonalat az előkészített tűbe.
Fércöltéssel erősítsük rá a szívet a házra, a képen látható módon.
Következő lépésben a kisebb házikót a szívvel ragasszuk fel a nagyobbik alapra, stiftes ragasztóval.
A képen látható módon öltsük össze a kisebbik ház szélét a nagyobbik házzal.
A két nagyobb házikóhoz válasszunk más, azokhoz színben passzoló fonalat.
A képen látható módon kezdjük el összeölteni a két alapot; kezdjük a ház bal alsó sarkától, haladjunk végig az alján és a jobb oldalán.
Vágjunk le kb. 20 cm hosszúságú részt a választott paracord zsinórból, s hajtsuk félbe. Bujtassuk át a kulcskarikán, majd a két végét hurkoljuk vissza a hajtásnál. 6-7 cm távolságra a karikától kössünk csomót a zsinórra, a végét pedig ragasszuk bele az alapba. Pár öltéssel oda is ölthetjük az alsó házikóhoz.
Haladjunk tovább a két alap összeöltésével, majd amikor már csak 2-3 cm hely maradt, kezdjük el beletömni a tömőanyagot a két nemezréteg közé.

Öltsük végig az alapot, majd kössük el a cérnát.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.