Hírlevél feliratkozás

Nonfiguratív mintás mécsestartók süthető gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, áttetsző (8020-014)
-Fimo Soft 57 g gyurma, fekete (8020-9)
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd vagy gyurmanyújtó gép
-Fimo modellező szerszámok
-sniccer
-üveg mécsestartók

Valamint: átlátszó műanyag irattartó

Első lépésben gyurmanyújtó géppel készítsünk nagyon vékony lapokat az áttetsző Fimo Effect gyurmából és fedjük be velük az üveg mécsestartókat. Ügyeljünk rá, hogy a gyurmalapok valóban vékonyak legyenek és a mécsestartó széleinél ne fedjék egymást, hogy a gyertya lángja át tudjon majd fényleni rajta.

Nyomtassunk ki több példányt a mellékelt sablonból, majd vágjuk körbe őket és próbálgassuk oda őket a mécsestartókhoz, megnézve, milyen elrendezésben mutatnak a legjobban. A művelet közben ügyeljünk rá, hogy meg ne sérüljön  a vékony Fimo Effect gyurmafelület!
Következő lépésben nyújtsuk ki a fekete színű Fimo Soft gyurmát a gyurmanyújtó géppel, majd fektessük rá az átlátszó irattartó dossziéra, a gyurmalap tetejére pedig rakjuk rá a választott sablont. A minta felvitelénél ügyeljünk rá, hogy a választott sablon tükörképe fog a mécsestartóra kerülni, úgyhogy pont fordítva helyezzük fel azt a gyurmára, mint ahogy majd az üvegre szeretnénk felhelyezni. Most haladjunk végig a minta szélein ceruzával.
Következő lépésben sniccer segítségével vágjuk ki a mintát az előzőleg felrajzolt vonalak mentén. Távolítsunk el minden felesleges gyurmát, a mintát pedig hagyjuk a dosszién. Ujjbegyeinkkel simítsuk el a minta széleit, formázóeszközzel pedig finomítsuk a görbületeket.
Fogjuk meg a műanyag alapot és fordítsuk rá a mintát az áttetsző gyurmával bevont mécsestartóra. Óvatosan nyomjuk rá a fekete gyurmát az alapra, majd távolítsuk el a műanyag dossziét.
Ujjbegyeinkkel egyengessük rá még jobban a mintát az alapra, majd simítsunk el minden esetleges repedést, puklit, akár a modellező eszközeink segítségével.

Helyezzük sütőbe a mécsestartót és égessük ki, 110 fokon, 30 perc alatt.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.


A nonfiguratív sablonok letölthetőek innen.