Hírlevél feliratkozás

Nyári dekoráció patchwork anyagokból

Ötletünkben - patchwork anyagok felhasználásával - egyszerű, nyári dekorációt mutatunk babavárásra, babaszobába, gyerek zsúrra, kerti partira ....

Hozzávalók:

A fagylalthoz vágjunk ki az egyszínű anyagokból köröket, amiknek az átmérője 3x nagyobb, mint a styropor gömböké, és a ráncokat eligazítva ragasszuk meg.

Tipp: Méricskélés helyett egyszerűen csak fedjük be a gömböt, fogjuk össze markunkban az anyagot, majd vágjuk le és kész is. :)

Szintén az egyszínű anyagokból vágjunk kb. 6 cm-es csíkokat és egyenként varrjuk végig középen nagy öltésre beállított varrógéppel. Az alsó szálat finoman húzzuk meg, hogy megfelelően fodrozódjon.
Természetesen kézzel is végig varrhatjuk pillanatok alatt fércöltéssel. :)

A mintás kartonból vágjuk ki a tölcsérhez szükséges papírt, ami nagyjából egy negyed kör.

Tekerjük fel a kúp alakura és ragasszuk össze kb. 0,5-1 cm-es fedéssel olyan szorosan, hogy a bevont gömb szépen felüljön a peremére.

Az 5-6 cm-es styropor gömbökhöz kb. 10 cm sugarú , a 8 cm-hez pedig kb. 14-15 cm sugarú negyedek lesznek arányosak.

Ragasztópisztollyal ragasszuk a tölcsérbe ráncolással lefelé az anyaggal bevont styropor gömböt. A fodrot pedig ragasszuk körbe a tölcsér peremén.

A keskeny szalagból vágott akasztókat a gombóc fagyi tetejébe rögzítsük (gombostűvel, styropor akasztóval vagy ragasztással).

Az így elkészített különböző színű (esetleg méretű :)) tölcséres fagylaltokkal nem csak a babaszobát, hanem babaváró bulit, babazsúrt, kerti ünnepséget is díszíthetünk.

Kellemes szórakozást kívánunk!

További ötletek>>>