Hírlevél feliratkozás

Nyári hanguatú mécsestartók Fimo levegőre száradó gyurmából

Dobjuk fel könnyű nyári hangulatú mécsestartókkal a kertünk, teraszunk dekorációját. Elkészítésük nagyon egyszerű, a végeredmény nagyon látványos.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light Microwave, 250 g, fehér (8131-0)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyöngykészítő tűk
-Fimo modellező eszközök
-üveg mécsestartók

Valamint: sima munkafelület, különböző méretű tollkupakok, teamécsesek, konyhai kés

Vágjunk le egy kb. 8 cm széles darabot a Fimo levegőre száradó gyurmánkból és a gyurmanyújtó roller segítségével készítsünk belőle egy kb. 4 mm vastagságú gyurmalapot. A munkafelület és a gyurma közé helyezzünk sütőpapírt, így később könnyebb lesz felemelni a gyurmát a felületről.
Konyhai késsel vágjuk le a gyurmalap széleit, így egy négyzetünk fog maradni.
Óvatosan emeljük fel a gyurmalapot a munkafelületről, majd borítsuk be vele a választott üveg mécsestartót. Óvatosan nyomkodjuk rá az anyagot az alapra.
Ahol a gyurmalap szélei találkoznak, vágjuk le a felesleges gyurmát, majd simítsuk össze a széleket. Ügyeljünk rá, hogy a szélek ne fedjék egymást! Konyhai késsel vágjuk le a felesleges gyurmát a mécsestartó alján és tetején, majd enyhén vizes ujjakkal simítsuk el a széleket.

Különböző méretű tollkupakokkal készítsünk lyukakat a mécsestartón oldalára. A kivágott gyurmát gyöngyfűző tűvel tudjuk eltávolítani.

Ügyeljünk rá, hogy a gyurmakörök kiemelésénél az alap ne emelkedjen el az üvegtől - ha mégis így történik, ujjainkkal óvatosan lapítsuk vissza. Ha más formájú nyílásokat szeretnénk, használhatunk kis méretű Fimo formaszaggatókat is.

Utolsó lépésben hagyjuk megszáradni a gyurmát szobahőmérsékleten (teljes száradás kb. 12 óra), majd helyezzünk bele teamécsest és egészítsük ki vele kerti, teraszi dekorációnkat.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.