Hírlevél feliratkozás

Nyári párna huzat

A nyár az üde színek, friss textilek forró kavalkádjának időszaka. Mi dobhatná fel jobban kertünk bútorait, mint egy izgalmas párna? Csak kiülni egy koktéllal a kertbe és élvezni a fülledt nyári estéket! Kell ennél több? :)

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:


párna, párnahuzat (selyem vagy pamut), patchwork anyagok ízlés szerint, éles olló, Vliesofix (kétoldalon ragasztós vasalható közbélés applikációk rögzítéséhez), alumínium vonalzó, vasaló, sütőpapír, a rávasalható minták sablonjaiElőször vasaljuk fel a kétoldalon ragasztós, vasalható vliest a patchwork anyagok hátoldalára. Majd rajzoljunk fel különböző méretű négyzeteket egy papírra és vágjuk ki őket a patchwork anyagokból. Először egy 20x20 cm-est, majd 2 db 13x13 cm-est, végül pedig 3 db 10x10 cm-est.


A mellékelt sablon alapján vágjuk ki az anyagnégyzetekből a mintákat. Mindig a külső éleknél kezdjük a kivágást.

Ízlés szerint helyezzük el a mintákat a párnahuzaton. Helyezzük a mintára a sütőpapírt és óvatosan mintáról-mintára haladva vasaljuk fel a színes foltokat. Némelyik mintát helyezzük a párnahuzat peremére úgy, hogy a minta átlógjon a másik oldalra is. Ügyeljünk a vasalánál a hátoldalon is.

Már el is készült a vidám és színes párnahuzat, irány a kert! :)