Hírlevél feliratkozás

Óriás papírvirág készítés Original papírból 2

Ezek a csodálatos színárnyalatú Original papírok egyszerűen annyira magával ragadók, hogy nem bírunk magunkkal.

Ezúttal több, kisebb-nagyobb óriásvirágot készítettünk, de levelekkel, indákkal, bogyókkal kiegészítve a kompozíciót.

 

 A fantasztikus színek, színharmóniák összeállítása izgalmas játék, pláne, hogy a kész virágok más-más háttéren, más színűeknek hatnak.

Az óriás papírvirág rendkívül mutatós dekoráció esküvőkre, jeles alkalmakra, ünnepekre, éttermek, tánctermek, szobák, előterek beltéri díszítésére.

 

Hozzávalók:

Válasszunk ki pár harmonizáló színárnyalatú Original papírt a virághoz, majd vágjunk belőlük színenként 5-6 azonos méretű szirmot. A virág közepe felé haladva, a különböző színárnyalatokból egyre kisebbekk legyenek a szirmok.

A bal felső alakzat megnyújtott szívhez hasonlít, aminek az alsó csücske le van vágva. A jobb alsó pedig hegyes fátyollevélre emlékeztet. A kép közepén lévő kicsi szirmok az aljuknál sziámi ikerként összenőtt nyújtott szívhez hasonlítanak.
Ezek a formák, és még sokféle más is alkalmas óriás papírvirág készítésére.

Játszunk, kísérletezzünk kedvünkre. Elrontani úgysem tudjuk. :)

A kivágott szirmok felső részét pöndörítsük meg kifelé vagy befelé (ahogy nekünk tetszik), az alsó részén pedig vágjuk be őket középen.

Ezt a két kis fülecskét ragasztópisztollyal ragasszuk egymásra.

Tipp: Minél nagyobb átfedést csinálunk, annál öblösebb lesz a virág. Érdemes a kisebb szirmoknál nagyobb átfedéssel, míg kifelé haladva az egyre nagyobb szirmoknál, egyre kisebb átfedéssel ragasztani.

 

A legnagyobb szirmokból állítsuk össze a külső sziromkoszorút, majd ebbe ragasszuk bele az egyel kisebb szirmokat, szintén kört, tányért, mélytányért kialakítva.

 

Ugyan így haladjunk színenként, sziromméretenként a virág belseje felé.

 

A virág közepéhez vágjunk egy hosszú téglalapot, és a hosszabbik oldala mentén halványan húzzunk a szélétől 1-2 cm távolságra 1-1 segédvonalat. Ezek között a vonalak között vonalzóval és hobbyvágóval ejtsünk sűrűn párhuzamos vágásokat. Nem gond, ha ezek a vonalak nem teljesen szabályosak, lehet bennük egy kis játékosság.

 

Ha a végére értünk, hajtsuk egymásra a hosszanti széleket és kezdjük el szorosan feltekerni, majd ragasszuk a virág közepébe. A felvágott kis csíkok, a virág porzóit fogják adni.

 

A virágok elkésztése után hobbyvágóval vágjuk ki a különböző színű és formájú leveleket, leveles ágakat, bogyókat, indákat, majd ezeket is pödörjük meg, vagy hajtsuk meg.

 

Az így elkészített virágokból, levelekből állítsuk össze a kompozíciót.

 


 

Amit már a bevezetőben is említettünk, most megmutatjuk.

Más-más háttért használva ugyan azok a virágok és levelek, mennyire másként hatnak. Mintha nem is ugyan azok a virágok lennének, hanem más árnyalatú papírból készültek volna.

 

 

Itt egy másik óriás papírvrág készítés részletes leírással:

Óriás papírvirág készítés Original papírból

 

További ötletek>>>