Hírlevél feliratkozás

Ősz a konyhában

Őszi dekoráció a konyhába

Hozzávalók:


Az ötlet innen letölthető.

A tortalapot használhatjuk stencilként, vagy befestve az egyik oldalát, pecsételőként.

A fa- és kerámia tárgyakat alapozzuk le világos akrilfestékkel, majd egy sötétebb árnyalatot választva, szivacsecsettel tupfoljuk antik hatásúra.  Amikor a tortalapot használjuk stencilként, szintén szivacsecsettel tupfoljuk fel a sötétebb színt. A Tassotti decoupage papírból vágjuk ki a gyümölcs- és levél mintákat és decoupage technikával díszítsük a tárgyakat. A tartósság érdekében lakkozzuk át a kerámia díszeket, tartókat.

A textil liba szabásmintája a "Márton napi textil libák" ötletnél letölthető.

A cserép alul a világos akrilfestékkel lett lealapozva, majd repesztő médiumot vittünk fel egyirányú ecsetvonásokkal. Erre rá festettünk a sötétebb akrilfestékkel, amely száradás közben megrepedezett. Ezután díszíthetjük decoupage technikával. 

A gyümölcs formájú dekorhab figurákat őszi színekben pompázó kartonokkal díszítettük.

A cserepet töltsük meg sisal gyapjúval és ebbe tűzzük hurkapálcán az őszi kis csoportot.

Végezetül díszíthetjük konyhákat a háromrészes képpel, de ajándékként is nagy örömet okozhatunk vele!

A három képnek három különböző gyümölcsöt vágjunk ki a Tassotti papírból. Kockás mintás szalvétát használtunk a képek alapjához szalvétatechnikával, majd erre helyeztük rá a gyümölcs mintákat a decoupage papírból. 

A képkeretet világos akrilfestékkel alapoztuk, majd erre pecsételtünk a tortalappal, a sötétebb akrilfestéket használva. A kép külső keretét a sötétebb festékkel és a szivacsecsettel gyengéden tupfolva antikoltuk.

Sok örömet kívánunk az alkotáshoz!