Hírlevél feliratkozás

Őszies mécsestartók Fimo süthető gyurmából


Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, meggypiros (8020-26)
-Fimo Soft 57 g gyurma, mandarin (8020-42)
-Fimo Soft 57 g gyurma, szahara (8020-70)
-Fimo formaszaggatók, Navette
-Fimo formaszaggatók, Teardrop
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo modellező eszközök
-Fimo sütő hőmérő
-üveg mécsestartó / üvegpohár / üveg viharlámpás


Első lépésben bontsuk ki a meggypiros színű Fimo gyurmánkat, tenyerünkben puhítsuk fel, gyúrjuk át, majd 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel készítsünk belőle gyurmalapot. Ehhez tekerjük át néhányszor a gyurmát a gépen, hogy egységes, homogén felületet kapunk. 

Merjük le, hogy milyen szélességű gyurmára van szükségünk ahhoz, hogy körbeérje a mécsestartónkat, illetve határozzuk meg, hogy milyen magasan szeretnánk, hogy lefedje azt. Papírból vágjuk ki a megfelelő méretű csíkot, majd fektessük rá előzőleg elkészített gyurmalapunkra és a vágópengék segítségével vágjuk körbe. A felesleget távolítsuk el és gyúrjuk össze.


Helyezzük rá a gyurmalapot a mécsestartónkra / poharunkra majd ahol összeérnek, tompa modellező eszközzel simítsuk óvatosan össze az illesztést.


A Navette formájú szaggatók segítségével vágjunk ki egész és fél leveleket a gyurmaborításból, majd a képen látható módon az egész kivágott formákat helyezzük be a félig kivágott formák helyére. 

Végül helyezzük sütőbe az elkészült műveket és 110 fokon 30 perc alatt égessük ki. Hagyjuk kihűlni, majd mécsest belehelyezve találjuk meg a nekik való helyet otthonunkban!

Jó munkát kívánunk!

PDF alapú leírásunk letölthető innen >>