Hírlevél feliratkozás

Őszi hangulatú mécsestartók

Bár a hőmérséklet még a nyári napokat idézi, a sárguló falevelek már az ősz közeledtét jelzik. Tegyük hangulatosabbá otthonunk dekorációját a zordabb napokon is!

Hozzávalók:
-Fimo Soft kiégethető gyurma, csokoládé (8020-75)
-Fimo Effect kiégethető gyurma, áttetsző piros (8020-204)
-Fimo Effect kiégethető gyurma, áttetsző zöld (8020-504)
-Fimo Effect kiégethető gyurma, áttetsző sárga (8020-104)
-Fimo gyurmanyújtó gép (8713)

Valamint: szép formájú üveg mécses tartók, teamécsesek,  papír, ceruza, olló, konyhai kés vagy sniccer.

Gyúrjunk fél blokk áttetsző piros és fél blokk áttetsző sárga gyurmát amíg megpuhul. Keverjük össze a piros gyurmát a csokoládé színű gyurmából egy szelet negyed részével, hogy sötétebbé váljon. Ehhez készítsünk egy-egy hurkát a két színből, csavarjuk össze őket, majd nyújtsunk az így létrejött darabból egy újabb hurkát. Ezután hajtsuk félbe, sodorjuk össze, s ezt addig ismételjük, amíg egy teljesen homogén színű gyurmadarabot kapunk. Ezután készítsünk a Fimo nyújtó gép segítségével két egyforma méretű és vastagságú lapot a sárga, illetve a sötétített piros színekből. 

Átlósan vágjuk ketté a két gyurmalapot, majd az egyik fél piros és az egyik fél sárga részt illesszük össze úgy, hogy a találkozásnál ne fedjék egymást. Gyurmanyújtó rúddal nyújtsuk vékonyabbra a lapot, majd a hosszabb oldalfelező mentén hajtsuk félbe azt, ezután pedig tekerjük át a gyurmanyújtó gépen.

Hajtsuk félbe újra ugyanabba az irányba amerre az első lépésnél, majd ismét tekerjük át a gyurmanyújtó gépen. Ezt a lépést ismételjük addig, amíg egy teljesen egységes, színátmenetes gyurmalapot kapunk. 

Ha elkészült, nyújtsunk ki a gyurmalapot olyan vékonyra amilyen csak tudjuk, majd tekerjük azt az egyik üveg mécses tartó köré. Ügyeljünk rá az illeszkedésnél, hogy a színek folytatólagosan legyenek. Konyhai kés vagy sniccer segítségével vágjuk le a felesleges gyurmát, ujjbegyeinkkel pedig óvatosan nyomkodjuk, simítsuk össze az illeszkedésnél. Ennél a lépésnél nagyon fontos az, hogy ellenőrizzük, hogy az üveg közül sehol nincs-e egy rétegnél több gyurma, ellenkező esetben a mécses fénye nem fog ugyanúgy átvilágítani mindenhol rajta. 

Rajzoljunk papírra falevél alakú mintákat, vágjuk ki őket, majd helyezzük a sablonokat a gyurmára és sniccerrel vágjuk körbe őket. A kivágott mintákat nyomkodjuk vissza a mécses tartón máshova, másik kivágott levél helyére lehetőleg úgy, hogy a színek kontrasztosan jelenjenek meg. Az illeszkedések széleit ujjainkkal óvatosan simítsuk el.

A felszín érdes mintázatát törülközővel készíthetjük el, a levelek erezetét pedig sniccerrel vagy konyhai késsel rajzolhatjuk be. Ezek a lépések élőbbé varázsolják a mécses tartót, hatásuk akkor lesz igazán szembetűnő, mikor majd világít bennük a mécses.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.