Hírlevél feliratkozás

Őszi váza dekor ötlet

Utolsó napjait élvezhetjük a fantasztikusan meleg nyárnak. Lassan beköszönt az ősz hűvösebb idővel, tarka színekkel. Ideje, hogy otthonunkba is készítsünk egy hangulatos dekorációt. Mutatunk egy ötletet, amit bárki könnyen és gyorsan elkészíthet!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

üveg váza, akril festék, mintalyukasztó, hurkapálca, arany drót, műanyag doboz tetővel, mintás scrapbook papírok, üres kartondoboz (a festéshez), szintetikus 16-os ecset, sniccer, csiszolópapír, csípőfogó, ár, ágak, víztartó edényAz üres kartondobozba a sniccerrel egymással szembe vágjunk kis mélyedéseket (2 párat). Majd a hurkapálcát dugjuk a szemben lévő vágatokba. Így építjük meg a váza festés utáni száradásához a tartó szerkezetet.

A váza alját fessük be az egyik akril festékkel. Keverjünk kevés vizet az akril festékbe amíg méz sűrűségű nem lesz. Majd töltsük a vázába és csorgassuk körkörösen lefele a festéket, hogy a váza belső oldalát teljesen befedje. Majd fejjel lefele állítsuk a vázát az előkészített dobozon lévő hurkapálcákra. Minimum egy napig hagyjuk száradni. (a legjobb, ha pár napig tud száradni a festék a vastagabb festékréteg miatt)

Száradás után a váza szájánál megfolyt festéket a sniccer segítségével óvatosan távolítsuk el, vágjuk körbe. Végül a csiszolópapírral csiszoljuk simára a felületet. (vigyázzunk, hogy nem csiszoljunk bele máshol a színbe)

Az ágakat helyezzük a vázába, majd a mintalyukasztóval vágjuk ki a kiválasztott mintákat. Az ár szerszámmal vágjunk a kivágott mintákra egy lyukat és fűzzük át a kb. 120 cm-es drótot rajtuk, végül hurkoljuk át. Egy drótra kb. 15 mintát (pl. levelet) húzzunk. Tekerjük az ágakra az elkészült drótokat és igazítsuk el őket a vázában. Végül készítsünk még 2 vázát (pirosat és sárgát), majd azokra is készítsünk drót füzéreket.