Hírlevél feliratkozás

Ötletek vario kartonból

Nem is gondolnánk, hogy milyen sokrétűen felhasználhatóak, kombinálhatóak színes, mintás, kétoldalas papírjaink, kartonjaink! Üdvözlőlap, ültető- vagy kísérőkártya, doboz - akár egy ív papírból!

A képen látható dobozt ugyanabból a kétoldalas vario kartonból készítettük, az üdvözlőkártyánál kiegészítettük egy másik ív, egyszínű papírral. A karton két, egymással harmonizáló oldala remek kombinációként mutat.
A mellékelt sablon segítségével rajzoljuk fel a dobozka szabásmintáját a választott kartonra, majd vágjuk ki.

A kivágott mintát a sablonon jelzett szaggatott vonal mentén vágjuk ketté, majd ellenkező irányban hajtogassuk - így lesz eltérő mintájú a doboz teteje és alja. A széleket a ragasztófülek segítségével ragasszuk össze, Hobbyművész oldószermentes ragasztó segítségével. Végül a doboz tetejét az alsó, 1 cm-es perem segítségével ragasszuk hozzá az alsó részhez!

A dobozon lévő pántot, valamint az üdvözlőlap felső részének alját vágjuk ki fodor mintás mintavágó ollóval, a virágokat pedig mintalyukasztóval készítsük el, majd oldószermentes ragasztóval, illetve 3D szivacsragasztóval rögzítsük fel a dobozra, illetve a kártyára.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.