Hírlevél feliratkozás

Paracord fülbevaló

A paracord kötelekkel végtelen számú kreatív ötletet valósíthatunk meg. Készíthetünk ékszereket, kiegészítőket, dekorációt, kutyanyakörvet. Most egy egyszerű és olcsó fülbevalót készítünk el, melynek színeit szabadon összeválogathatjuk a bőséges színkínálatból.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:
3 féle színű szabadon választott paracord zsinór (kb 60 cm összesen)
2 db charm fémdísz háromszög medálakasztó
1 cs fülbevaló alap, bedugós -ródium
PVA ragasztó
olló 

öngyújtó

A paracord zsinórok belsejében futnak a fehér bélszálak, ezekből vágjunk le annyit, hogy vissza tudjuk húzni a zsinór belsejébe őket úgy, hogy ne lógjanak ki és így már egyszerűen össze tudjuk égetni a 3 féle színű paracord kötelet.

Tipp: Az öngyújtóval csak 1-2 másodpercig égessük meg a kötelek végét egyszerre, majd egy gyors mozdulattal nyomjuk össze a végeket az ujjunkkal. Természetesen használhatjuk segítségül egy lapos tárgy /pl. olló/ végét, csak vigyázzunk, hogy olyan anyagra nyomjuk így rá, amire nem tud ráolvadni /pl. fa, fém/)

Ha mindkét 3-as végét összeégettük, akkor vágjuk le őket ugyanolyan hosszúra.
Kezdjük el összefonni a 3 szálat úgy, hogy a kör belseje felé eső szálakat mindig erősebben meghúzzuk. Így fog majd finoman kanyarodni a fonat.

Ha körbeértünk, akkor a fonat egyik végére húzzuk fel a fémdíszt, majd olvasszuk egymásba a két véget. Ezután az illesztésre húzzuk rá a fémdíszt, hogy eltakarja. Egy kis PVA ragasztóval rögzíthetjük is belül, hogy ne csúszkáljon el.

Már el is készült az egyszerű, mégis nagyon látványos ékszer.

Jó munkát kívánunk hozzá!

További ötletek>>>