Hírlevél feliratkozás

Pasztell rózsaszín nyaklánc Fimo gyurmagyöngyökből

Divatos nyaklánc a Fimo új gyöngyház színeiből. A lila, rózsa arany és ezüst színekből készített gyurmagyöngyök gyönyörűen fénylenek, láncalapra felerősítve őket a végeredmény egy vagány, különleges ékszer lesz, akár a mindennapokhoz is.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, Gyöngyház lila (8020-607)
-Fimo Effect 57 g gyurma, Gyöngyház rózsa arany (8020-207)
-Fimo Effect 57 g gyurma, Gyöngyház világos ezüst (8020-817)
-Fimo Effect 57 g gyurma, Metál gyöngyház (8020-08)
-Fimo gyurmanyújtó gép (8713)
-Fimo sütő hőmérő (8700-22)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyöngykészítő tűk (8712-20)
-Fimo fényes lakk (8703-01BK)
-talpas szerelőpálca, ródium színű
-lánc méterben, ezüst színű
-szatén szalag
-csípőfogó
-kúpos fogó

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés

A Fimo Effect színeket önmagukban is használhatjuk, így is gyönyörűek, azonban keverve még különlegesebb hatást adnak. A színek keverésénél különböző mértékű márványos hatást érhetünk el attól függően, hogy mennyire keverünk össze két színt. Az ötletben szereplő összes szín úgy született, hogy több-kevesebb Fimo Effect Metál Gyöngyház színű gyurmát kevertünk a színekhez - minél többet, annál világosabb árnyalatot kaptunk.

Három szín keverésével például úgy érhetünk el szép árnyalatot, hogy összekeverünk egy egységnyi Gyöngyház Rózsa Arany színhez hozzákeverünk 1/4 egységnyi Gyöngyház Lilát, valamint 1/2 egységnyi Metál Gyöngyház gyurmát. Kísérletezzünk bátran!

A színeket a legszebben a Fimo gyurmanyújtó géppel tudjuk összekeverni: 1-es fokozaton nyújtsunk ki egy adag Fimo Effect gyurmát, majd még egyet egy másik színből ugyanekkora, vagy egy kicsit kisebb mennyiségből. Helyezzük egymásra a lapokat, tekerjük át a gépen így és ezt ismételjük addig, amíg a színek teljesen homogénné válnak.

A gyöngyök elkészítéséhez itt találunk segédletet:

-1 csík Fimo gyurma = egy darab 25 mm átmérőjű gyöngy
-3/4 csík Fimo gyurma = egy darab 20 mm átmérőjű gyöngy
-1/2 csík Fimo gyurma = egy darab 18 mm átmérőjű gyöngy
-1/4 csík Fimo gyurma = egy darab 15 mm átmérőjű gyöngy
-1/8 csík Fimo gyurma = egy darab 10 mm átmérőjű gyöngy

Következő lépésben tenyerünkkel sodorjunk golyókat a gyurmalapokból. Az elkészítendő gyöngyök száma attól függ, hogy levegősebb, vagy tömöttebb nyakláncot szeretnénk készíteni.

Az elkészült gyöngyöket húzzuk fel a gyöngykészítő tűkre, majd a tűket helyezzük üvegpohár szájára, hogy a gyöngyök oldalai ne lapuljanak le.

Az üvegpoharakra illesztett gyurmagyöngyöket heéyezzük sütőbe 110 fokon, 30 percre és égessük ki, majd várjuk meg, amíg kihűlnek.

Fényes lakkal kenjük le a gyöngyöket, várjuk meg amíg megszáradnak, majd húzzuk ki a gyöngykészítő tűket. Mindegyik gyöngybe szúrjunk talpas szerelőpálcát, amit csípőfogóval rövidítsünk le ha szükséges. Készítsünk hurkot a szerelőpálcák végére és így erősítsük fel őket a láncra, aminek két végére utolsó lépésben kössünk olyan hosszúságú szalagokat, amik megfelelnek annak, amilyen hosszúságúra a nyakláncot szeretnénk készíteni.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.