Hírlevél feliratkozás

Patchwork karácsonyfa szoknya

Régebbi, kopott vagy idejétmúlt már a karácsonyfatalp otthon?

Mutatunk egy egyszerű ötletet, melynek segítségével gyönyörű karácsonyfa szoknyát készíthetünk. Ezzel könnyedén eltakarhatjuk a kevésbé tetszetős talpat és különleges hangulatot varázsolhatunk a fa alá. Az ajándékoknak sem lehetne jobb helyük Szenteste, mint az általunk készített szőnyegen.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Patchwork karácsonyfa szoknya hozzávalói

4,5 x 4,5 m fehér pamut anyag vagy filc az alapnak, 3 m krém vagy tört fehér patchwork pamut anyag, esetleg lenvászon, ragasztópisztoly és ragasztópisztolybetét, olló

Természetesen készíthetjük más színekből vagy akár mintás anyagokból is a karácsonyfa szoknyáját! Az ötlet végén még adunk pár ötletet más változatokra.4,5 x 4,5 méteres anyagot hajtsuk össze 4 felé, így lehetünk biztosak abban, hogy a kör ívei ugyanolyanok lesznek. Segítségül foghatunk egy darab kötelet, melynek egyik végére egy ceruzát erősítünk, a másik végét rögzítjük abba a sarokba, mely a hajtogatás előtt az anyag közepe volt és innen rajzolunk egy ívet a ceruzával a két távolabbi sarkot összekötve. Azt a sarkot, ahol rögzítettük a kötelet kezünkkel kis ívben levágjuk. Itt lesz a karácsonyfa törzsének a helye.Ezután levágunk a fehér, tört fehér patchwork anyagból vagy lenvászonból kb. 10 cm-s csíkokat. A kör alap külső ívéről indulva kezdjük felragasztani a csíkokat. Húzzunk a ragasztópisztollyal kb. 30 cm-s csíkokat és kezdjük el a csíkokat ráhajtogatni. Kívülről befele egészen addig haladjunk, amíg elérjük a fatörzsnek kihagyott részt. Arra ügyeljünk, hogy minden következő sort úgy ragasszunk fel, hogy a csíkok pár cm-re rálógjanak az előző sorra.

Már el is készült az egyedi karácsonyfa szoknya.

Íme még néhány ötlet további karácsonyfa szoknyákra:


Itt válogathatunk a különféle alkotásokhoz ízlésünkhöz megfelelő patchwork anyagokat!

Jó munkát hozzá!

Forrás: Pinterest