Hírlevél feliratkozás

Petrol Spiral Swarovski karkötő

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 5810 igazgyöngy imitáció, 6 mm, Petrol színben - 24 darab
-Swarovski 5328 kúpos gyöngy, 3 mm, Indicolite vagy Blue Zircon színben - 46 darab
-Miyuki kásagyöngy 11/0 méretben, Crystal Silver Lined - 4 gramm
-T-kapocs, rózsás, antik színben - 1 darab
-damil, 0,25 mm
-gyöngyfűző tű
-olló

Első lépésben vágjunk le kb. 150 cm damilt, s fűzzük bele a tűbe. A damil vége előtt kb. 30 cm-el erősítsünk megállítógyöngyöt a damilra egy 11/0 méretű kásagyöngy formájában, a képen látható módon.

Húzzunk fel a damilra 2 darab Petrol színű igazgyöngy utánzatot, 5 darab kásagyöngyöt, 1 darab kúpos gyöngyöt, majd 5 darab kásagyöngyöt, majd fűzzünk vissza az elejéről a 2 darab igazgyöngy utánzatba.

Most fűzzünk fel 5 darab kásagyöngyöt, 1 darab kúpos gyöngyöt, 5 darab kását és ismét öltsünk vissza elölről a két darab igazgyöngy utánzatba - a két darab imitáció mind a két oldalán kell, hogy legyen egy-egy kása-kúpos sor.
Következő lépésben fűzzünk fel 1 darab Petrol színű imitációt, 5 darab kásagyöngyöt, 1 darab kúpos gyöngyöt és 5 darab kásagyöngyöt, majd öltsünk vissza a sor eleje felől a második és a harmadik igazgyöngy utánzatba. Ezután ismét 5 darab kása, 1 darab kúpos és 5 darab kása következik, majd visszaöltünk ugyanebbe a két gyöngybe az elejéről, a másik oldalon.
Ismételjük az előző két lépést addig amíg a karkötő hossza el nem éri a kívánt hosszt.
A T-kapocs rögzítéséhez először, az utolsó imitáción kivezetve a szálat, fűzzünk fel 4 darab kásagyöngyöt, a kapocs egyik felét, majd ismét 4 darab kását, végül vezessük vissza a szálat az imitációba. Hogy biztosabb legyen a tartás, fűzzük át újra a kapocshoz tartozó részt, megerősítésképpen, majd kössünk egy csomót és vágjuk le a felesleges damilt.

A karkötő másik végén (elején) most távolítsuk el a stoppert és az előző lépést megismételve, most erősítsük fel a kapocs másik felét is.

 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

Forrás: www.fusionbeads.com