Hírlevél feliratkozás

Pohárjelölők szilveszteri házibulikba

Szilveszteri összejöveteleknél vagy házibulikban egyszerűen megoldhatjuk, hogy mindenki megtalálja a saját poharát, ha drótból pár gyönggyel pohárjelölőket készítünk.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

Hozzávalók:

Az 1 mm átmérőjű drótból vágjunk le kb. 10 cm-es darabot a csípőfogóval. Az egyik végére készítsünk egy teljes hurkot a kúposfogó hegyével. (A kúposfogó hegye két köralapú kúp, így a köré tekert drót szépen, ívesen fog meghajolni.) Ezután kb. 1 cm-rel távolabb, - ugyanabban a síkban maradva, - a kúposfogó tövével hajtsuk  teljesen vissza a drótot.
Ez a hurok fog a pohár szélébe kapaszkodni.

A drót másik végét, hajlítsuk csigavonalban vissza. A közepéhez a fogó hegyét használjuk, később pedig 1-2 mm-eket lépkedjünk a fogóval, és csak egy kicsit hajlítsunk a dróton. Addig tekergessük csigavonalba, amíg a kellő hosszúságot el nem érjük, illetve amíg szép nem lesz a csigavonal.
Ügyeljünk arra, hogy ez is azonos síkban legyen az akasztóval.

A szerelőpálcára fűzzünk fel tetszés szerint 3-4 gyöngyöt.

Ha lapos szerelőpálcát használunk, akkor a gyöngyöktől 1 cm-re vágjuk le a felesleges drótot és az 1 cm-es részből alakítsuk ki kúposfogóval a hurkot.

Hurkos szerelőpálca esetén a gyöngyök után közvetlenül hajlítsuk meg derékszögben a drótot, és ezután vágjuk le csípőfogóval.

A hurkot akasszuk a csigavonal külső ívére.

Hasonló módszerrel, bármilyen formát hajlítgathatunk, akár egy név kezdőbetűje is lehet. Ebben az esetben az akasztó síkjától 90 fokkal elforgatva alakítottuk ki a betű vonalát. Így a pohár oldalára fog rásimulni a betű.

Természetesen tetszésünk szerint egyszerű vonalvezetésű stilizált állatfigurát, hóembert, csillagot, fenyőfát, stb. is hajlíthatunk.

A házibulin résztvevők egy-egy tánc után a pohárjelölő segítségével tudnak visszatalálni italaikhoz.

A pillanatok alatt összeállítható pohárjelölőket nem csak akkor készíthetjük el ha vendégeket várunk. Ha meghívottként veszünk részt a szilveszteri bulin, akkor a vendéglátónak is kedveskedhetünk ilyen apró figyelmességgel.

Ezzel az ötlettel kívánunk mindenkinek Boldog Új Évet!

További ötletek>>>