Hírlevél feliratkozás

Pouring technika - matricafestékkel

A festők körében jól ismert pouring technika a hobbizók körében is egyre népszerűbb.

Megmutatjuk, hogy az üvegmatrica festékkel milyen egyszerűen készíthetünk pouring technikával öntött, összefolyatott mintát különböző felületre díszítésként.

Hozzávalók:

A 120 ml-es kiszerelés ráadásul akciós!
60% kedvezmény!!

Fontos:

  • Mivel a matricafesték kissé áttetsző, azaz félfedő, a végeredményt befolyásolja, hogy milyen az alapszín amire felvisszük. Mi fehér, törtfehér illetve egészen világos krém színű alapra folyattuk a festéket, alakítottuk ki a mintákat.
  • Ajánlott nem nedvszívó felületre dolgozni, azon jobban folyathatók, keverhetők a színek! Viszont akrilfestékkel vagy lakkal átkenve a porózus felület is alkalmassá tehető.
  • A keveréshez szükséges festékréteg vastagságát inkább színtelen vagy fehér színekkel érjük el. Színtelen vagy fehér alapra vigyük fel a színeket mert, ha sok színt használunk, könnyen kiolthatják egymást.
  • A matricafesték száradása 1-2 napot is igénybe vehet!

Válasszuk ki a Happy Window matricafestékek közül a megfelelő színeket, majd fehér akrilfestékkel lealapozott papírmasé vagy fa doboz tetejére folyassuk rá.
A hatszögletű doboz koncentrikus mintát inspirált, így a hópehely és pink színekkel köröket rajzoltunk, illetve viola pöttyöket tettünk rájuk.

A festékek rácsorgatása után pöttyöző, domborító szerszámmal vagy hurkapálcával tetszés szerint húzzuk össze a színeket, rajzoljuk meg a mintát.

Ügyeljünk rá, hogy a matricafesték ne folyjon le a tető oldalára.

Ugyan így készült ez a kék-fehér minta is, de itt a színek összefolyatása, keverése után egy kis csillámport szórtunk a felületre, hogy beleragadjon.

Paszpartus papírmasé doboz tetejét még könnyebb pouring technikával díszíteni, mert a keret (piros akrilfestékkel festettük le) megtartja a matricafestéket, nem engedi lefolyni a doboz tetejéről.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

 

De nem csak vízszintes felületet lehet pouring technikával díszíteni, hanem függőlegest is.

Fontos!

  • Függőleges felületre kevesebb festék is elég! Ha sokat csorgatunk rá, lefolyik és a tárgy alján egy vastag perem keletkezik, ami ráadásul ráragad a munkafelületre!

Ilyen lehet például egy vastag hengergyertya is. Az álló gyertyára folyassuk rá egymás után vékonyan a színeket, majd itt is rajzoljuk bele a mintát és hagyjuk 1-2 napig száradni.

Üvegfelületre, viharlámpára is a gyertyához hasonlóan csorgassuk a festéket, ügyelve a festék mennyiségére.

Gipszből öntött porózus figurán is kipróbáltuk a pouring technikát, és tapasztalataink szerint, nem nedvszívó felületen sokkal jobban működik.

Tipp: A fa, gipsz, papír, vagy bármilyen porózus felületen, festés (akrilfesték) vagy lakkozás után tökéletesen működik a matricafestékes pouring technika!

Azonos színeket használva összhangot teremthetünk a pouring technikával díszített tárgyak között.

Kellemes szórakozást, jó kísérletezgetést kívánunk!

További ötletek>>>