Hírlevél feliratkozás

Quilling szív egyszerűen

A quilling technika ismerői számára jó hír, hogy papírkészleteinket új színösszeállításokkal, hosszabb, vékonyabb és könnyebben tekerhető papírcsíkokkal egészítettük ki.

A "Százszorszép" csomag pink árnyalatú papírcsíkjaiból nagyon könnyű elkészíteni az itt bemutatott szivet.
Az óvodás vagy kisiskolás gyerekek a színes szívekkel meglephetik Anyák napi műsoruk végén az Édesanyákat.

Hozzávalók:                              

Az ötlet innen lementhető, kinyomtatható.

Kicsi, egyszínű tömör tekercs:

Óvatosan tépjünk ki egy szálat a papírcsík tömbből és a quilling szerszám fém villájába helyezzük bele az egyik végét úgy, hogy 2-3 mm-el túllógjon.

A szerszám (tengely körüli) forgatásával egyenletesen tekerjük fel a papírcsíkot, majd a végére fogpiszkálóval tegyünk egy csepp ragasztót és nyomjuk a tekercs oldalához. Pár másodpercig nyomjuk, majd húzzuk le a villáról a tekercset.

Ugyan így készítsünk különböző színű papírcsíkokból 6-8 tömör tekercset.

Közepes, kétszínű tömör tekercs:

A papírcsík tömbből tépjünk ki két különböző színű szálat és fogpiszkálóval tegyünk az egyik végére kis ragasztópöttyöt. Erre nyomjuk rá a másik szál végét úgy, hogy dupla hosszú papírcsíkot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy egyenes legyen a dupla hosszúságú szál ragasztás után is.

Ezután ugyanúgy tekerjük fel a quilling szerszám segítségével a dupla szálat, mint ahogy azt az egyszínű tekercsek esetében tettük.

Ebből is készítsünk 10-14 tekercset. Érdemes a színeket és a színek sorrendjét variálni, hogy minél változatosabbak legyenek a tekercsek.

Nagy, háromszínű tömör tekercs:

Ehhez 3 különböző színű papírcsíkot tépjünk ki a tömbből és ezeket is ragasszuk egymás után. A színek sorrendjét itt is variálhatjuk. A tripla hosszú papírcsíkokat tekerjük fel szorosan és a végüket ragasszuk meg. Az ilyen hosszú papírcsíkok feltekerése közben ügyeljünk arra, hogy a papírcsík mindig egymásra kerüljön. Ha kezd elcsúszni, akkor igazítsuk meg és úgy folytassuk a feltekerést.

Ezekből a nagy háromszínű tekercsekből is készítsünk 8-10 darabot.

Összeállítás:

Az elkészített tekercseket helyezzük egy kupacba és tologatással rendezzük szív alakzatba. Ezután a fogpiszkálóval tegyünk ragasztópöttyöket azokra a helyekre, ahol összeérnek a tekercsek és nyomjuk össze őket.

A kész szívet felragaszthatjuk kis dobozkára, képeslap alapra, vagy szalagot fűzhetünk a közepébe és felakaszthatjuk az ablakba, ajtóra. De lelógathatjuk a csillárról vagy az éjjeli lámpáról, könyvespolcról is.

Kész is a kedves kis ajándék Anyák napjára vagy Valentin napra.
A metál quilling papírcsík csomagból a nagyobbak és ügyesebbek akár ilyen kacskaringós mintát is készíthetnek fa alapra. Az indák kialakításánál csak a képzelet szabhat határt.