Hírlevél feliratkozás

Rajzszögek Fimo süthető gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Professional 85 g gyurma, fehér (8004-0)
-Fimo Professional 85 g gyurma, türkiz (8004-32)
-Fimo Professional 85 g gyurma, pezsgő (8004-02)
-Fimo Professional 85 g gyurma, ultramarin (8004-33)
-Fimo szilikonos nyomóforma, díszek (8725-01)
-Fimo gyurmvágó penge (8700-04)
-Fimo fényes lakk  (8703-01)

Valamint: rajzszög, sima munkafelület

Első lépésben vágjunk le fél-fél szeletnyi türkiz és ultramarin színű gyurmát, majd puhítsuk meg őket külön-külön tenyerünkben és gyúrjunk belőlük golyót.
Kezdjük el összegyúrni a két golyót, de ne készítsünk belőlük teljesen homogén színű anyagot, hanem csak addig gyúrjuk őket egymásba, amíg a képen látható módon tarka felület keletkezik.
A világos- és sötétkék színekből készített golyót nyomjuk bele az egyik választott mintába a szilikonos nyomóformában. Alaposan dolgozzuk bele az anyagot a mélyedésbe, hogy mindenhova jusson gyurma. A gyurma tetejét középen nyomjuk be kissé, hogy bele tudjuk majd illeszteni a rajzszöget.
Tegyünk is így, illesszük rá a rajzszög fejét a gyurmára, s kissé nyomjuk bele.
Következő lépésben építsünk fehér színű gyurmát a rajzszög szára köré úgy, hogy a gyurma teljesen körbeölelje azt, s ne legyen közöttük hézag. A fehér gyurmát minél jobban nyomjuk rá az alapra.
Fimo gyurmavágó pengével vágjuk le a mélyedésből kilógó, felesleges gyurmát.
Óvatosan nyomjuk ki a gyurmát az alapból.

Készítsünk el többféle mintát különböző Fimo gyurmákból az előzőleg ismertetett lépésekben, majd égessük ki a vidám kis díszeket sütőben 110 fokon, 20-30 perc alatt. Ha kihűltek a díszek, lekenhetjük őket Fimo fényes lakkal, száradás után pedig használhatóak.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.