Hírlevél feliratkozás

Retro szív fémdomborítással

Egy különleges és egyedi ajándékkal akarjuk meglepni szeretteinket vagy hiányzik a falról egy rusztikusabb dekoráció? Akkor ezt az ötletet biztosan jól tudjuk hasznosítani! Bárki könnyedén elkészítheti, mégis rendkívül látványos ajándék és dekoráció!

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:


alumínium lemez (arany, ezüst, réz), kemény műanyag alátét, barkácsfilc (fehér), fémdomborító szerszám, olló, akril festék (fekete), ecset, fa lap, zsákvászon, kétoldalas ragasztó, PVA ragasztó, alumínium vonalzó, fél szív minta előrajzolva, papírtörlő, tűzőgép, ceruzaFektessük az előre megrajzolt fél szív formát az alumínium lemezre. Tegyük a lemez alá a kemény műanyag alátétet. A sablon alapján rajzoljuk meg először a szív egyik felét, majd a másikat is. Vonalazzuk be a szívet az előre kimért négyzetek szerint. Ha a szív mindkét oldala készen van, akkor fordítsuk meg az alumínium lemezt.


Cseréljük le a kemény műanyag alátétet a puha barkácsfilcre. Majd a fémdomborító szerszámok segítségével alkossunk tetszőleges mintákat az alumínium szívben található négyzetek belsejébe. (Tipp: Hogy pontosan milyen mintákat tudunk kialakítani a szerszámokkal azt érdemes egy darab alumínium lemezen előtte kipróbálni!) Ha minden négyzetet kitöltöttünk valamilyen mintával, akkor vágjuk ki az olló segítségével a szívet úgy, hogy hagyunk neki egy 5 mm-s szegélyt. Ezt a szegélyt a szerszám segítségével pöttyözzük körbe.

Az ecset segítségével az alumínium szívet fessük teljesen be fekete akril festékkel. Majd óvatosan a papírtörlő segítségével a megdomborított felületekről körkörös mozdulatokkal töröljük vissza az akril festéket. (Tetszés szerint erősebben vagy finomabban attól függően, hogy sötétebb vagy világosabb végeredményt szeretnék-e elérni!) Ha túl sok festéket töröltünk le, ne ijedjünk meg, ismét fessük be akrilfestékkel a szívet és kezdjük előről a folyamatot.

A zsákvásznat feszítsük rá a fa lapra, majd a tűzőgép segítségével rögzítsük a hátoldalakon. Fessük be a fa lapot feketére és hagyjuk megszáradni. Majd vágjunk ki a zsákvászonból egy kb. 40x40 cm-s darabot és fektessük a fa lapra, majd az anyaggal együtt fordítsuk meg. A tűzőgép segítségével rögzítsük a zsákvásznat a fa lap hátuljára. (Először a szemben lévő oldalakat feszítsük meg és rögzítsük és mindig középre tűzzünk először, majd onnan kifele haladjunk. Folyamatosan feszítsük a vásznat, hogy lehetőleg ráncmentes legyen!) A kétoldalas ragasztót ragasszuk fel az alumínium szív széleire a közepére pedig nyomjunk kellő mennyiségű PVA ragasztót. Távolítsuk el a kétoldalas ragasztó védőfóliáját és helyezzük a szívet a zsákvászonnal befedett fa lap közepére. Óvatosan nyomjuk rá a szívet és hagyjuk pár percig száradni.

Már el is készült a csodás dekoráció!

Jó munkát hozzá!