Hírlevél feliratkozás

Rózsás patchwork ékszer

Mi is lenne a nőkkel ékszerek nélkül? Valljuk be, imádjuk őket! Főleg, ha egy saját készítésű darab lóg a nyakunkban, csuklónkon. Most egy nagyon egyszerű technikát mutatunk be, melynek segítségével könnyedén készíthetünk izgalmas rózsás kiegészítőt magunknak.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók: patchwork anyag választott színben, olló, ragasztópisztoly, gyöngyök, szalag, barkácsfilc, lánc, szerelőkarika, delfinkapocs

Vágj le egy csíkot a textilből, kb. 3 cm széles és 50 cm hosszú legyen. Minél hosszabb az anyag, annál nagyobb lesz a virág. Köss egy csomót a csík egyik végére.

Kezdjük el a csavarást és a feltekerést. Teker, csavar, teker, csavar… Addig tekerjük, amíg el nem érjük a kívánt méretet. A végét varrjuk el. Készítsünk kisebb és nagyobb virágokat egyaránt.

Ha szeretnék a rózsák közepébe strassz köveket vagy gyöngyöket tenni, akkor azokat a kész rózsák közepére tudjuk felvarrni vagy egy ragasztópisztoly segítségével felragasztani. Miután elkészültek a különböző méretű rózsák, helyezzük őket egy papír lapra a nekünk tetsző módon és rajzoljuk körbe. Ez lesz a szabásminta.

Fektessük a szabásmintát a barkácsfilcre és rajzoljuk át, majd vágjuk ki úgy a filcet, hogy kb. fél centivel kisebb legyen, mint a minta, így nem fog kilógni a virágok szélénél. Ezután ragasszuk fel úgy a barkácsfilcet a virágok hátuljára, hogy a kettő közé a láncot is ragasszuk be.

Végül húzzunk nagyobb gyöngyöket vagy fagolyót a láncra és a szalagból kössünk a virágok fölé egy masnit. Nincs más hátra, mint hogy nyakunkba akasszuk az egyedi nyakláncot!

Jó munkát kívánunk hozzá!