Hírlevél feliratkozás

Sünis ceruzatartó Fimo levegőre száradó gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Basic, fehér, 1000 g - 2 darab
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo modellező eszközök
-Fimo csiszolókészlet
-Fimo fényes lakk
-Hobbyművész matt akrilfestékek különböző színekben
-M500P lapos szintetikus ecset
-M501R hegyes szintetikus ecset
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-szalag
-olló

Valamint: sima munkafelület, kb. 4 cm átmérőjű üvegpohár, színesceruza

Első lépésben bontsuk fel mind a két 1000 grammos fehér gyurmát és helyezzük őket egymásra. Szedjünk le belőle egy keveset, ami majd az orrhoz, valamint pótlásokhoz fog kelleni, majd nedves kézzel gyúrjuk össze a két blokk gyurmát, illetve formázzunk belőle ovális cipó formát. Ezután tenyerünk segítségével a cipó egyik oldalát enyhén lapítsuk le, s formázzuk kúposra - ez lesz a sündisznó feje. Ismét nedvesítsük be a kezünket és simítsuk végig a sünit, kiegyengetve az egyenetlenségeket és esetleges repedéseket.  

Következő lépésben ujjainkkal formázzuk meg a süni orrát felfelé mutatóra és hegyesre. Hegyes modellező eszközzel készítsünk széles szájat a süninek az orra alatt, valamint húzzuk meg az elválasztóvonalat a test és a fej között. Ugyanezzel az eszközzel készítsük el a süni szemeit.

Nedvesítsük be ujjainkat és gyúrjunk kis golyót a leválasztott gyurmából, majd illesszük a süni orrára.

Következő lépésben a süni pöttyeit fogjuk elkészíteni - ehhez nedvesítsük be az előkészített üvegpohár száját, illesszük rá a sünire és forgassuk meg, enyhe nyomást gyakorolva. Ismételjük meg ezt többször, egymástól 4-5 mm távolságra, a süni egész testén.

Fogjunk egy ceruzát és nyomjuk bele minden egyes kör közepébe olyan mélyre amilyenre csak tudjuk, majd tekerjük meg egy kicsit, így a furat kicsit szélesebb lesz mint a ceruza. Ezután hagyjuk megszáradni 24 óra alatt, szobahőmérsékleten a sünit. Ha esetlegesen kisebb repedés keletkezne száradás közben, pótoljuk a korábban különválasztott részből. Száradás után csiszolópárnával finoman dörzsöljük át a süni felületét.

Fessük le a pöttyöket különböző színű Hobbyművész akrilfestékkel, a pöttyök közötti részeket sárgával, majd a pöttyök körüli mélyedésekbe vigyünk fekete festéket. A süni fejét elefántcsont fehérrel kenjük le, az orrát pirossal, majd miután az egész megszáradt, kenjük le az egész sünit fényes lakkal. Utolsó lépésben készítsünk pici masnit a választott szalagból és ragasszuk fel Hobbyművész PVAc ragasztóval a süni fejére. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.