Hírlevél feliratkozás

Swarovski igazgyöngy utánzat - 2 soros karkötő

Egy korábbi ötletünkben megmutattuk, mennyire könnyű 3 soros karkötőt készíteni. Ezt a 2 soros karkötőt még annál is egyszerűbb megfűzni.

Az ötlet és a leírás innen letölthető, kinyomtatható.

Hozzávalók:

Természetesen a gyöngyök színe, mérete és darabszáma ezúttal is a tervezéstől függ. A felsorolásban a képen szereplő karkötőhöz szükséges gyöngyök vannak megadva, mely kapoccsal együtt 20 cm.

Tervezzük meg, hogyan kövessék egymást a gyöngyök, és fűzzük fel a damilra.
Mi ismétlődő mintát készítettünk, ami jobbról balra haladva és felfűzve a következő:

1 db Ivory, 6 mm + 3 db Pink Coral, 4 mm + 2 db Red Coral, 4 mm + 3 db Coral, 4 mm, majd elölről ismételjük meg újra még 3x, és a végét 1 db Ivory, 6 mm-es gyönggyel zárjuk.

A sor végére érve, bújtassuk át a damilt a csomórejtő lyukán, majd fűzzünk fel rá egy 2 mm-es kásagyöngyöt (ez pont el fog férni a csomórejtőben). A damil végét bújtassuk vissza a csomórejtő lyukán.

Fűzzük át a damilt a 6 mm-es Ivory igazgyöngy utánzaton is.
Ezzel a megoldással a gyöngyfűző damil irányát 180 fokkal megfordítottuk, így fűzhetjük tovább ugyan erre a damil szálra a második sort.

Balról jobbra haladva: 3 db Coral, 4 mm + 2 db Red Coral, 4 mm + 3 db Pink Coral, 4 mm

Ezután a már felfűzött 6 mm-es Ivory gyöngyön fűzzük át a damil, hogy a két fűzés összekapcsolódjon. Majd folytassuk megfelelő színsorrendben a fűzést a 4 mm-es gyöngyökkel. Amint elértük az újabb 6 mm-es Ivory gyöngyöt, megint fűzzük át a damilt rajta. Mindezt folytassuk a legutolsó Ivory gyöngyig.

Ezzel egymás mellé került a damil eleje és vége. Mindkettőt bújtassuk át a csomórejtő lyukán. Az egyik szálra fűzzünk fel egy kásagyöngyöt (mint a másik oldalon is tettük) és csomózzuk össze a két damil szálat. Érdemes több csomót is tenni a biztonság kedvéért. A damilokat a csomótól 1 cm-re vágjuk le és gyertyaláng felett óvatosan pörköljük meg, hogy egy kis gombóc legyen a végén, ne tudjon kibújni a csomóból.

Mindkét csomórejtőt csukjuk össze és 1-1 szerelőkarikával rögzítsük fel a T kapocs 1-1 felét.

Íme a kész 2 soros karkötő!

Indulhatunk is vele a strandra vagy a buliba!  Wink

További ötletek>>>