Hírlevél feliratkozás

Egyszerű karkötő inspirációk Swarovski gyöngyökből

Nem is gondolnánk, hogy pár lépésben, mennyire könnyedén készíthetünk magunknak trendi, egyszerű, de elegáns és mutatós karkötőt Swarovski gyöngyökből. Kezdőknek, haladóknak egyaránt ajánlott - bemutatunk néhány gyönyörű mintadarabot, saját ékszerünk elkészítéséhez pedig csak a képzeletünk szab határt.

Válasszuk ki a nekünk tetsző Swarovski gyöngyöket - WEBÁRUHÁZUNKban bőséges szín- és méretválaszték áll az alkotók rendelkezésére mind IGAZGYÖNGY UTÁNZATOKból, mind pedig KÚPOS GYÖNGYÖKből. Mérjük le csuklónk kerületét és eszerint számoljuk ki, hogy a választott méretű gyöngyből összesen hány darabra lesz belőle szükségünk. Nyugodtan számoljunk rá 1-2 szemet pluszban, hogy a karkötőnek szabad mozgása legyen kezünkön. 

A gyöngyöket tetszés szerint felfűzhetjük GUMIS DAMILra, sima DAMILra vagy - ez utóbbinál érdemes kicsit hosszabbra készíteni az ékszert, hiszen a damil nem annyira rugalmas, így csak nagyobb ékszeren fér át a kézfejünk. A felfűzéshez használjunk GYÖNGYFŰZŐ TŰt - ezzel egyszerűbben és gyorsabban felhúzhatjuk a gyöngyöket a damilra. A stabilabb tartás érdekében kétszer fűzzük át a szálat a gyöngyökön. A végén kössünk csomót a szálra, érdemes esetleg egy pötty ragasztót nyomni a csomóra, hogy ne csússzon szét a későbbiekben.

Az elkészült karkötőket kombinálhatjuk is - egymással harmonizáló színekből összeállított ékszerek remekül mutatnak egymás mellett csuklónkon.

Egy karkötőn belül kombinálhatunk többfajta színű / méretű gyöngyöt is azonos vagy eltérő típusokból, tetszés szerint a fantáziánkra bízva. 

Fent, a bal oldali mintadarab 3 és 6 mm-es KÚPOS GYÖNGYÖKből készült, azonos színben. A jobb oldali karkötő IGAZGYÖNGY UTÁNZATOKból épül fel - a karkötőn befelé haladva egyre nő a gyöngyök mérete, középen megbolondítva egy teljesen eltérő színű darabbal.

A karkötőkre lezárásként erősíthetünk T-KAPCSOKat - ez a fajta kapocs elegáns és kiegészíti az ékszert. Ha ezt a zárást választjuk, akkor először fűzzük fel a gyöngyöket tetszőleges sorrendben a DAMILra és mind a két oldalon hagyjunk 5-7 cm részt szabadon. Fogjuk meg először a szál egyik felét, fűzzünk fel a gyöngyök mellé egy STOPPERtmajd vezessük át a szálat a t-kapocs egyik oldalának hurkán és vezessük vissza a stopperbe, majd a gyöngyökbe. Húzzuk meg a szálít úgy, hogy minden alkatrész szorosan illeszkedjen egymás mellé, majd LAPOS FOGÓval nyomjuk össze a stoppert. Ugyanígy rögzítsük a t-kapocs másik felét a szál másik oldalára.

Ha elég bátrak vagyunk, készítsünk többsoros karkötőt! A fent látható mintadarab három sorában azonos méretű, váltakozó színű Swarovski IGAZGYÖNGY UTÁNZATOK találhatóak. Ehhez szükségünk lesz egy CSŐKAPOCSRA is - ezt aszerint válasszuk ki, hogy hány sorosra tervezzük a karkötőt. Ehhez a típusú ékszerhez érdemes DAMILt vagy GYÖNGYFŰZŐ CÉRNÁThasználni, hiszen a lezárás kapoccsal történik. 

Fűzzünk fel annyi és olyan hosszúságú gyöngysort, amekkorára tervezzük az ékszert, s a sorok mind a két végén hagyjunk megfelelő hosszúságú damilt / cérnát. Először fogjunk meg egy sort, az egyik végénél lévő damilra fűzzünk fel még egy STOPPERt, majd a damilt vezessük át a CSŐKAPOCS egyik hurkán, ezután pedig vissza a gyöngyfűző tű segítségével a gyöngyökbe. A damilt húzzuk meg úgy, hogy a gyöngyök, a stopper és a kapocs szorosan egymás mellé kerüljön, majd LAPOS FOGÓVAL nyomjuk össze a stoppert. Ezt a műveletet végezzük el a többi gyöngysorral is, majd fogjuk meg a csőkapocs másik oldalát és a gyöngysorok másik felét ugyanígy rögzítsük hozzá. A felesleges damilt / cérnát vágjuk le.

Jó munkát kívánunk! 

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>