Hírlevél feliratkozás

Karácsonyi kirigami képeslap Swarovski kristályokkal

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS5, Silk - 53 darab
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS5, Crystal Golden Shadow - 110 darab
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS5, Fern Green - 130 darab
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS12, Silk - 6 darab
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS12, Crystal Golden Shadow - 76 darab
-Swarovski 2058 ragasztható kristály, SS12, Fern Green - 154 darab
-Swarovski 5810 Igazgyöngy imitáció, 6 mm, Vintage Gold Pearl - 12 darab
-fotokarton, fekete, A4 - 1 ív
-tónuspapír, fenyőzöld, A4 - 1 ív
-tónuspapír, fekete, A4 - 1 ív
-pausz papír - 1 ív
-színes rézdrót, fekete, 0,3 mm - 1 méter
-csípőfogó
-lapos fogó
-Hobbyművész oldószermentes ragasztó
-Jewel Glue akrilkő ragasztó, 10 ml
-vonalzó
-ceruza
-tűzőgép
-tű
-sniccer
-lapos szintetikus ecset
-csipesz
Első lépésben az illusztráció segítségével rajzoljuk fel a képet a pausz papírra ceruzával, vonalzóval. A rajznak megfelelően a vonalak metsszék egymást a találkozásnál. A piros szaggatott vonal azt jelzi, ahol kifelé fogjuk meghajtani a papírt, a kék pedig azt, ahol befelé.
A képen látható módon tűzzük hozzá a pausz papírt a zöld színű tónuspapírhoz, tűzőgéppel.
A képen látható metszéspontokon készítsünk lyukakat a tűvel át a pausz- és a tónuspapíron is.
Távolítsuk el a pausz papírt a tónuspapírról, így rajta maradtak a tűvel készített lyukak.
Ceruzával, vonalzó segítségével rajzoljuk meg a vonalakat a pontok között, valamint perforáljuk a pirossal és kékkel jelzett részeket, ahol hajtani fogjuk a papírt. Ezután az illusztrációnak megfelelően hajtogassuk be a mintát a megfelelő helyeken.
Az illusztráció szerint sniccer segítségével vágjuk ki a mintát, de ügyeljünk rá, hogy a piros és kék hajtásoknál ne vágjunk bele!
A megjelölt pontokon tűvel szúrjuk át a papírt.
Csipesz segítségével, Jewel Glue akrilkő ragasztóval illesszük fel a képen látható módon a Silk és Fern Green színű kristályokat a fenyőfa megfelelő részeire.

Csípőfogóval vágjunk le 12 darab, 3,5 cm hosszúságú fekete drót darabot, s 1,5 cm-nél mindegyiket hajlítsuk meg 90 fokban, lapos fogóval. A drót hosszabbik felére húzzunk egy-egy darabot a Vintage Gold igazgyöngy imitációból, a drót végére pedig hajlítsunk hurkot a képen látható módon.

A hurkot bújtassuk át a fenyőfára fúrt lyukak egyikén, majd zárjuk le azt. A képen látható módon, a hajlítás mellett egy kicsivel vágjuk le a drótot, majd applikáljuk fel ugyanígy a többi igazgyöngy imitációt a fenyőfára. 

Vágjuk méretre a fekete fotokartont és ragasszuk fel rá az elkészített fenyőfa mintát. Lapos ecsettel kenjük le vékonyan Hobbyművész oldószermentes ragasztóval a fekete kartont, majd illesszük rá a zöld papírt és simítsuk rá.

A fekete tónuspapírból vágjunk ki egy akkora darabot, hogy minden oldalán kb. fél centivel kisebb legyen, mint az üdvözlőkártya alapja. Vágjuk ketté az így elkészített ívet, s belsejét vágjuk méretre úgy, hogy be tudjuk illeszteni a fenyőfa alá. A hátlaphoz hasonlóan kenjük le a felületet ragasztóval, ecset segítségével, s illesszük rá a fekete tónuspapírt.

A Jewel Glue akrilkő ragasztóval egyesével, csipesz segítségével ragasszuk fel a Crystal Golden Shadow színű, ragasztható kristályokat a képen látható módon a fenyőfa mögé, a fekete színű tónuspapírra.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás innen tölthető le.