Hírlevél feliratkozás

Nyárias karkötő Swarovski rivoli kristályokból

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 1122 Rivoli kristály, 8 mm, Yellow Opal - 5 darab
-Swarovski 1122 Rivoli kristály, 8 mm, Crystal Silver Night - 5 darab
-Swarovski 1122 Rivoli kristály, 8 mm, Crystal - 5 darab
-Foglalat 8 mm-es Rivoli kristályhoz, karmos - 15 darab
-mágneskapocs, 8 mm, gömb - 1 darab
-Swarovski 5810 igazgyöngy utánzat, 4 mm, Pastel Yellow Pearl - 32 darab
-fireline, ékszersodrony vagy damil - 1 méter
-stopper, ródium - 2 darab
-lapos fogó
-csípőfogó
Első lépésben hajtsuk félbe a levágott drótot / sodronyt, s vezessük át a mágneskapocs egyik felén, majd mind a két szárára húzzunk fel egy-egy darab Pastel Yellow színű, 4 mm-es igazgyöngy utánzatot. 
Következő lépésben mindegyik foglalatba helyezzünk bele egy-egy darab 8 mm-es rivoli kristályt, majd lapos fogóval, a képen látható módon, óvatosan nyomjuk le a foglalatok karmocskáit, hogy azok rásimuljanak a kristályra. Ezt végezzük el mind a 15 rivoli kristállyal és foglalattal.
Fogjuk meg az első foglalatba helyezett rivoli kristályt, s vezessük át a sodronyunk szárait a foglalat két-két furatán a képen látható módon.
Következő lépésben húzzunk fel egy-egy darab Pastel Yellow gyöngyöt mind a két szárra, majd következzen ismét egy rivoli, de most Crystal színben. Ezután két újabb sárga színű gyöngy, majd egy Silver Night árnyalatú rivoli kristály. Így haladjunk végig, míg felépül a karkötő, mindegyik rivoli kristály közé két-két gyöngyöt fűzve. Ügyeljünk rá, hogy a kristályok színét váltakoztassuk, Yellow Opal - Crystal- Silver Night - Yellow Opal- Crystal - Silver Night sorrendben. A sort két darab Pastel Yellow színű gyönggyel zárjuk. 
Végül mind a két szárra húzzunk fel egy-egy darab stoppert, majd vezessük át a szálakat, ellentétes irányban a mágneskapocs másik felén. Ezután mind a két szálat vezessük keresztül az adott oldalon lévő stopperen, valamint a soron következő, első sárga színű gyöngyön. 
A szálakat húzzuk szorosra, majd lapos fogóval nyomjuk össze a két stoppert, jó szorosan, hogy megfogja a sodronyt. A sárga színű gyöngyökön túllógó szálakat csípőfogóval vágjuk le. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT >>