Hírlevél feliratkozás

Swarovski Rocks négyzetből készült medál

Látványos, trendi medált készíthetünk a Swarovski egyik csillogó újdonságából, néhány lépésben. A kis, csiszolt kristályokból összeállított, felvasalható lapocska bionemezre rögzítve vagány kiegészítő lehet mindennapi öltözékünkhöz. 

Amire szükségünk lesz hozzá
-Swarovski Rocks hotfix felvasalható négyzet
-bionemez, fekete - 1 ív
-bőrszál, fekete
-olló
-vasaló


Első lépésben húzzuk le a Swarovski Crystal Rocks négyzet hátuljáról - ügyeljünk rá, hogy kezünk tiszta legyen.


Fektessük le a négyzetet a köves oldalával lefelé munkafelületünkre és fektessük rá a bionemez lapunkat.

Vasalónkat állítsuk be közepes hőfokra és várjuk meg, amíg átmelegszik. Kezünkkel rögzítsük le a bionemezt, hogy vasalás közben ne mozogjon majd. Helyezzük rá a vasalót a bionemezre, arra a területre, ahol a Crystal Rocks négyzet fekszik alatta. Pár percig tartsuk rajta, óvatosan mozgassuk a vasalót. A négyzet hátulján lévő ragasztóréteg a hő hatására megolvad és hozzáragad a bionemezhez. 

Pár perc után ellenőrizzük le, hogy a bionemez és a négyzet minden részen összeragadt-e - ha valahol még leválik egymásról a kettő, akkor folytassuk a vasalást.


Ha rávasaltuk a négyzetet a bionemezre, várjuk meg, amíg az kihűl, majd a képen látható módon, ollóval vagy sniccerrel vágjuk körbe a négyzetet, eltávolítva a felesleges bionemezt. A medál furatából is vágjuk ki az anyagot, ehhez körömvágó ollóval vagy kisebb méretű sniccerrel fogunk a legjobban hozzáférni. 

Ha a medálunk hátulján lévő bionemez szálazódik, foszlik, puha ecsettel lelakkozhatjuk átlátszó lakkal, illetve elsimíthatjuk a medál oldalán szétálló szálakat is.

Utolsó lépésben kössünk bőrszálat a medál furatába.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen >>


További ötleteink elérhetőek itt >>