Hírlevél feliratkozás

Szikrázó ötösfogat ékszerek Swarovski kristályokból

Színes, szikrázó ékszerszett elegáns Swarovski rivoli kristályokból. Az egyszerűen elkészíthető, de nagyon mutatós ékszer remek kiegészítők lehet az ünnepekre, de akár a hétköznapokra is.  

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Swarovski 1122 Rivoli kristály, 12 mm-es, választott színekben - 5 darab
-Foglalat Swarovski 1122-es 12 mm-es Rivoli kristályhoz - 5 darab
-Swarovski 5328 kúpos kristálygyöngy, 6 mm-es, választott színekben - 14 darab
-Swarovski 5328 kúpos kristálygyöngy, 4 mm-es, választott színekben - 32 darab
-sodrony - 2 x 0,5 m
-delfinkapocs - 1 darab
-lánchosszabbító - 1 darab
-stopper - 12 darab
-csípőfogó
-laposfogó


A rivoli köveket belerakjuk a foglalatokba, középen az ujjunkat rányomva (hogy ne billenjen el) a karmocskákat körben egy lapos fogóval ráhajtjuk. 


A középső rivolival kezdünk - felfűzzük az egyik szál sodronyra a foglalaton lévő felső két lyukon keresztül. Mindkét oldalára egy-egy 4 mm-es kúpos, majd egy-egy 6 mm-es kúpos, majd ismét egy-egy 4 mm-es kúpos kerül a sodronyra, majd a következő rivoli. A rivolik után még egyszer ugyanebben a sorrendben fűzzük fel a kúpos gyöngyöket, majd a rivolikat. A középső rivoli alsó két lyukába fűzzük be a másik sodronyt. 

Ha nyakláncot szeretnénk, mindkét oldalra két-két 4 mm-es kúpos kristályt fűzünk, hogy szebb íve legyen; ha karkötőt szeretnénk, akkor csak egy-egy 4 mm-es kúposat fűzzünk.

Ugyanúgy fűzzük tovább az alsó sort, mint a felsőt. A két szélső rivoli után mindkét szálra egy-egy 4 mm-es kristály kerül, majd mindkét szálat egyszerre bújtatjuk a következő 6 mm-es kristályba, majd egy 4 mm-es kristályba. A végén belefűzzük mindkét szálat egy stopperbe, amelyet a kellő ív megigazítása után egy laposfogóval ellapítunk.

Kb. 3 cm-es távolságra kerüljön egy stopper, majd egy 4 mm-es kúpos gyöngy, majd egy 6 mm-es kúpos gyöngy, majd ismét egy 4 mm-es gyöngy, majd egy stopper. Ezután 3 cm-es távolságra még egyszer ugyanezeket fűzzük fel. A stoppereket laposfogóval a kellő helyen lapítsuk le. 

A nyaklánc vagy karkötő mindkét végére együtt a két fűzőszálra egy-egy stoppert fűzünk, majd egyik oldalon a delfinkapcsot, másikon a lánchosszabbítót felfűzve visszafűzzük a stopperbe a szálakat, majd ellapítjuk a stoppereket. A túllógó szálakat levágjuk csípőfogóval. Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT.