Hírlevél feliratkozás

Parafa kép stencillel

A legkülönlegesebb ünnepi dekorációt mi is elkészíthetjük pár egyszerű ötlet és alapanyag segítségével. Ezt a parafa lapra festett szarvast biztosan minden vendégünk megcsodálja majd, de ajándékba is szuper ötlet lehet!

Az ötlet pdf INNEN tölthető le

Hozzávalók:

parafa lap
stencilek (szarvas stencil sablon)
festőkés
metálfesték
fapác
laposecset
keverő paletta
kitakarószalag
feszített vászon (max. 40x50 cm lehet a vászon, mert 50x60 cm a parafa lap)
kontakt ragasztó
tűzőgép

Első lépésként középre pozícionálva ragasszuk fel kontakt ragasztó segítségével a parafát a vászonra. A tűzőgéppel (belövővel) rögzítsük a parafa lapot a vászon hátoldalán. Próbáljuk minél szebben kisimítani a parafát a vásznon.

Ezután ha változtatni (pl. sötétíteni) szeretnénk a parafa lap színén, akkor ezt vizes fapáccal tudjuk megtenni. Kenjük át a parafa lapot a laposecset segítségével fapáccal. Ha megszáradt a fapác, akkor kitakarószalaggal rögzítsük a választott stencilt a parafán vagy a kivágott szarvas fejet. A keverőpalettába öntsünk a választott metálfesték árnyalatból és festőkéssel óvatosan kezdjük felvinni a stencilre a festéket. Ha elkészültünk óvatosan húzzuk le a stencilt. Hagyjuk teljesen megszáradni. Már el is készült az egyedi ünnepi dekoráció vagy ajándék! :)

További ötleteinket ITT találja