Hírlevél feliratkozás

Színjátszó Fimo ékszerek

Hozzávalók:

- fekete Fimo Professional vagy Soft égethető gyurma

- csillámpor

- Fimo fényes lakk

- Fimo gyurmanyújtó gép vagy akril nyújtórúd

- Fimo gyurmavágó kés

- tűhegyű ecset

- kisebb vonalzó

- sütőpapír

- Fimo modellező szerszámok (opcionális)

- fogpiszkáló vagy Fimo gyöngykészítő roller

Tipp: Célszerű megfelelő felületen dolgozni! pl. kerámia csempe, márvány, üveg

Az ötlet pdf INNEN tölthető le.

Gyúrjuk össze a fekete gyurmát, amíg puha nem lesz. Nyújtsuk ki a gyurmanyújtó gép vagy az akril rúd segítségével kb. 1-1,5 mm vastagságúra. Vágjunk ki egy 6 cm magas és bármilyen széles téglalapot belőle.
Válasszuk ki a számunkra tetsző csillámporokat és állítsuk őket színsorba. Húzzunk az ecsettel egyenes vonalakat színsorban egymás alá a gyurma teljes szélességére.
Az ecset hegyével finoman mossuk össze a különféle színek határát átmenetet képezve. Egyenes vonalakkal dolgozzunk. Ha ezzel végeztünk, akkor a mellé hullott csillámport söpörjük el az ecsettel, akár félre is tehetjük egy későbbi projekthez.

Ennél a lépésnél eldönthetjük, hogy milyen effekt hatást szeretnénk elérni, ha így hagyjuk, akkor a színek erősen fognak csillogni és nem képeznek annyira egybemosódó, homogén felületet.

Ha egy darab sütőpapírral finoman átdörzsöljük a teljes felületet, akkor homogénebb, metálosabb hatást érhetünk el. Így a csillámok egységesebben fogják tükrözni a fényt.

A kerámia felületen egy alkoholos filccel jelöljünk meg minden második centimétert a gyurma hosszabb oldalán. Ha a felső oldalán a 0,2,4..stb.-t jelöltük meg, akkor az alsó oldalon értelemszerűen az 1,3,5...stb.-t jelöljük.

Tipp: Alkohollal vagy körömlakklemosóval tudjuk eltávolítani a filcet a kerámia felületről!

A jelölések alapján vágjuk ki diagonálban a háromszögeket.
Óvatosan tekerjük fel a háromszögeket a fogpiszkálókra a szélesebb résztől a keskenyebb felé haladva.

Óvatosan vágjuk le a gyöngyök végét vágókés segítségével. A levágott végekre ecsettel tehetünk egy kis csillámport, ha szeretnénk. Felhasználhatjuk az elején összesöpört csillámport.

Tipp: A gyöngyöket készíthetjük a Fimo gyönkészítő rollerek segítségével is.

Modellező szerszámmal vagy akár fogpiszkálóval mintázhatjuk az elkészült gyöngyöket. Ezután süssük ki a gyöngyöket 110 fokon 30 perc alatt, majd ha kihűltek kenjük át őket Fimo fényes lakkal. Száradás után el is kezdhetjük felfűzni őket.

Tipp: Természetesen a kisodort gyurmából kivághatóak tetszőleges formák fülbevalónak és egyéb kiegészítőnek.

Az elkészült gyöngyöket húzhatjuk viaszolt szálra, drótra vagy damilra. Az egyéb kiegészítők véglegesítéséhez szükség lehet különféle ékszeralkatrészekre és szerszámokra.

Forrás: Pinterest

További ötleteinket ITT találja