Hírlevél feliratkozás

Tangram mágnesek Fimo süthető gyurmából

A tangram egy ősi kínai, csempedarabokkal történő játék. Egy négyzetet felvágnak hét geometriai formára, amikből minták végtelen számát lehet összeállítani. Emberek, állatok, vagy absztrakt formák - bármi lehetséges. Bemutatjuk most, hogyan készíthető divatos, látványos tangram hűtőmágnes, vibráló színű Fimo süthető gyurmákból. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft 57 g gyurma, almazöld (8020-50)
-Fimo Soft 57 g gyurma, menta (8020-39)
-Fimo Soft 57 g gyurma, kalipszó kék (8020-31)
-Fimo Soft 57 g gyurma, citrom (8020-10)
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmanyújtó rúd
-vágható mágneslap
-olló
-kétoldalas ragasztószalag

Valamint: sima munkafelület, háztartási szivacs


Első lépésben nyomtassuk ki a mellkelt SABLONT és vágjuk ki a formákat. Következő lépésben mindegyik Fimo Soft gyurmablokkot nyújtsuk ki gyurmalappá 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel. Mielőtt a gépbe helyezzünk a gyurmát, tenyerünkkel gyúrjuk át, puhítsuk meg azt.


Konyhai szivaccsal készítsünk érdes felületet mindegyik gyurmalapra, majd helyezzünk rá egyet vagy kettőt a kivágott sablonokból és gyurmavágó késsel vágjuk körbe a papírt. A felesleges gyurmát távolítsuk el. Ismételjük meg ugyanezt a lépést a többi színá gyurmával, a további papírformák segítségével.


Következő lépésben helyezzünk minden vágott gyurma formát előmelegített sütőbe és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki őket. 


Mágneslapunkból olló segítségével vágjunk ki megfelelő méretű darabokat, majd a kétoldalas ragasztószalaggal rögzítsük őket a gyurmaformák hátuljához. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.


További ötleteink elérhetőek ITT >>