Hírlevél feliratkozás

Tavaszi dekoráció Húsvétra

Már nagyon várjuk a tavaszt! Talán ezzel a friss, vidám hangulatot árasztó függő dekorációval kicsalogathatjuk a várva várt évszakot.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók:

papírok (variokarton, scrapbook papír, glitter karton, domborított karton, egyszínű karton, hullámkarton, mintás karton, merített papírok...stb.)

szalagok, gyöngyök (fa- és kagylógyöngyök, műanyag gyöngyök, fém gyöngyök...stb.)

olló, PVA ragasztó, drót, körvágó, álomfogó alapkör (kb. 15 cm, de lehet kisebb, nagyobb is)

Vágjunk ki körvágó segítségével 4,5-6 cm sugarú körpárokat az egyszínű- vagy az általunk választott kartonból. Majd vágjunk ki valamivel kisebb köröket valamelyik mintás kartonból, lehet ez a scrapbook papír vagy a mintás fotokarton is.

Majd a PVA ragasztóval a kisebb, mintás köröket ragasszuk a nagyobb egyszínű körök közepére.

Vágjunk ki még kisebb köröket és ragasszuk az elkészült kör közepére.

Ragasszuk fel a köröket a szalagra úgy, hogy az egyszínű kartonok közé kerüljön a szalag. Az egyes körök közé húzzunk gyöngyöket a szalagra, így mutatósabb lesz a végeredmény.

Készítsünk egy egszerű madár sablont, majd a sablon segítségével a mintás kartonokból vágjunk ki szintén párosával madarakat.

Végül jöhet a tojás minták kivágása változatos, de egymáshoz passzoló kartonokból ismét párosával. Ezeket ugyanolyan módon ragasszuk egy szalag szálra, mint az előbbiekben a köröket. Pár tojást kössünk át valamilyen szép szalaggal, így sokkal különlegesebbek lesznek.

A negyedik szál szalagra pedig csak egszerűen fűzzünk kartonból kivágott köröket úgy, hogy a körök közepét kilyukasztva átfűzzük rajtuk a szalagot. Ügyeljünk arra, hogy pici lyukakat szúrjunk a kartonra, hogy ne csússzanak el a körök a szalagon!

Végül az álomfogó alapkör közepére készítsünk drótból egy keresztet, annak közepére pedig egy akasztót. A kereszt végeihez kössük fel az előzőleg elkészített szalag szálakat.

Már fel is akaszthatjuk a mesés hangulatú függőt otthonunkba!

Jó munkát kívánunk hozzá!