Hírlevél feliratkozás

Tavaszi madarak Fimo levegőre száradó gyurmából

Vidám, tavaszi dekorációt készíthetünk Fimo levegőre száradó gyurmából otthonunkba, kertünkbe. A kedves gyurmamadarakat festhetjük akrilfestékkel a tavasz különböző árnyalataiban.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light levegőre száradó gyurma, 250 g, fehér színben (8131-0)
-Fimo modellező eszközök
-Fimo csiszoló készlet
-Fimo fényes lakk
-lakkfilc, fekete 
-Hobbyművész akrilfesték, tetszőleges tavaszi árnyalatokban 
-hegyes ecset 

Valamint: műanyag uzsonnás zacskó, befőttesüveg, nagylyukú szivacs

Első lépésben hat darab műanyag uzsonnás zacskót gyúrjunk össze egy labdává, majd helyezzük ezt egy újabb zacskóba, aminek a száját cellux-szal ragasszuk össze közvetlenül a labdánál. 

Egy madárkához gyúrjunk össze kb. 200 g Fimo levegőre száradó gyurmát tenyerünkben alaposan, majd lapítsuk le és vonjuk be vele az előzőleg elkészített műanyag zacskókból elkészített labdát. A zacskó zárásánál lévő rész ki fog csúcsosodni, aminek segítségével pont bele tudjuk majd illeszteni egy befőttesüvegbe nyílásába azt, azon folytatva tovább a formázást. Ez rögzíteni fogja a madarat, az üveg perene pedig ki fogja jelölni azt a nyílást, amire szükség lesz a későbbiekben. 

Vizezzük be enyhén a kezünket és simítsuk el vele a gyurmát az egyenletlenségeket. Most formázzuk meg a madár fejét, hegyes csőrével együtt. A madár hátsó felét is csúcsosítsuk enyhén ki és formázzuk úgy, hogy felfelé nézzen.

A faroktollaknak formázzunk öt darab golyót, helyezzük őket rá a madár hátsó felére és enyhén nyomjuk oda. A maradék fehér színű gyurmából készítsünk gyurmalapot és formázzuk meg szárny alakúvá, öt vagy hat hosszúkás tollat.

A szárnyak hátulját enyhén vizezzük be és helyezzük fel őket a madár jobb és bal oldalára. Szintén vizes ujjal simítsuk el az egyenletlenségeket.   

Hegye modellező eszközzel készítsünk tollszerű mintát a madár szárnyaira, a szárnytollakat pedig enyhén hajlítsuk vissza a képen látható módon. Tompa modellező eszközzel készítsük el a madár két szemét, majd hagyjuk száradni az egész formát legalább 24 órán át. 

24 óra elteltével vegyük le a madarat a befőttesüveg szájáról és Konyhai késsel vágjuk körbe azt a részt, amit kijelölt a befőttesüveg szája. Távolítsuk el a körön belüli gyurmát, így a nyílás a madár közepébe vezet. Vágjuk le a cellux-ot a külső zacskó szájáról, ami a madár belsejét képezi, majd nagyon óvatosan húzzuk ki a belső zacskókat, amikből a labdát gyúrtuk. Ezután nagyon óvatosan húzzuk ki a külső zacskót is. Most hagyjuk ismét száradni a madarat, belülről is teljesen. 

Finom felületű csiszolóval haladjunk végig a madár felületén, majd nagylyukú szivaccsal vigyünk fel tavaszias árnyalatú akrilfestéket vagy a madár egész felületére, vagy csak helyekre. 

A madár szemeihez és tollainak végére vigyünk fel ecsettel sötétebb árnyalatú festéket, majd miután teljesne megszáradt, kenjük át az egész gyurmát fényes lakkal. Hagyjuk megszáradni.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

További ötleteink elérhetőek ITT.