Hírlevél feliratkozás

Tavaszi szalvétagyűrű szett

Felhasznált anyagok:

-fa szalvétagyűrű készlet dobozban, 12 darabos (04414-03)
-Kalit rizspapír- Virág girland (020200)
-L&B Home Deco matt akrilfestékek, 50 ml
-csiszolópapír
-fehér színű gyertya 
-Hobbyművész decoupage ragasztó (HB00204) 
-Hobbyművész fényes lakk (HB00304) 

Első lépésben a natúr fa dobozt fessük le pasztell rózsaszín akrilfestékkel. A rétegek között hagyjunk száradási időt, majd a második réteg után is várjuk meg amíg teljesen megszárad a festék.
Száradás után a doboz széleit és oldalait húzzuk át fehér színű gyertyával.
Ezután fessük át az egész dobozt fehér színű akrilfestékkel, két rétegben. A rétegek között hagyjunk száradási időt. Amíg szárad a festénkünk, addig a tetszőleges mintájú Kalit rizspapírból a következő technikával válasszuk külön a mintákat: ecsetet mártsunk vízbe, majd a minta körüli részt itassuk át vele. Ezután ujjbegyeinkkel óvatosan válasszuk le a mintát - a vizes rostok könnyen szét fognak csúszni.
Miután fehér akrilfestékünk is megszáradt, csiszolópapírral dörzsöljük át a doboz széleit és oldalait. Így a fehér festék a viasznak köszönhetően szépen le fog válni, s rusztikus hatású felületet kapunk.
A rizspapírból leválasztott minták hátulját Hobbyművész decoupage ragasztóval kenjük át, illetve tegyünk így a doboz felületével azon a részen, ahova fel akarjuk ragasztani a mintát. Ezután illesszük rá a papírt a dobozra, s simítsuk ki rajta. Miután megszáradt a ragasztó, Hobbyművész fényes lakkal kenjük át a doboz felületét. 
A motívumnak megfelelő színű akrilfestékekből nyomjunk ki pici mennyiségeket.

Ecsetünkkel nagyon kis mennyiséget vegyünk csak fel, s azt is húzzuk le papírtörlő kendőn vagy papírzsebkendőn. A motívumok szélein dolgozzuk össze a színeket a fehér alapszínnel (pittorico-technika). Az akrilfestéket ki lehet váltani olajfestékkel, ezzel könnyebb, mert nem szárad olyan hamar. Ebben az esetben ecsettel viszem fel és szivacsdarabbal oszlatom szét a festéket. 

Megcsinálhatjuk ezzel a technikával az egész mintát, vagy csak a virágok fejeit. 
Fehér színű akrilfestékkel, két rétegben fessük le a szalvétagyűrűket, s várjuk meg amíg teljesen megszárad. Amíg várunk, a már ismert technikával válasszunk le további motívumokat a rizspapírból. 
Ezután a dobozhoz hasonlóan decoupage ragasztóval vigyük fel a mintákat a szalvétagyűrűkre. Ha a ragasztó és a festék megszáradt, kenjük át fényes lakkal mind a gyűrűket, mind a dobozunkat. Várjuk meg amíg a lakk megszárad. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.