Hírlevél feliratkozás

Tavaszias ékszerek Fimo süthető gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, Rózsakvarc (8020-206)
-Fimo Soft 57 g gyurma, málna (8020-22)
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd
-Fimo felületmintázó, Csipke (8744-16)
-Fimo formaszaggatók
-Fimo metálpor, ezüst színű
-Fimo sütő hőmérő
-Fimo csiszolókészlet
-Fimo fényes lakk
-kör alakú formaszaggató, 4-5 cm átmérőjű
-medálakasztó, ródium színű - 2 darab
-nyakláncalap

Valamint: sima munkafelület

Első lépésben vágjunk le két csík rózsakvarc színű Fimo Effect gyurmát, tenyerünkkel puhítsuk meg és gyúrjunk belőle golyót. Kezünkkel lapítsuk le a golyót a sima munkafelületen, majd az akril nyújtórúddal készítsünk belőle egy kb. 4 mm vastagságú lapot.
A nagyobbik kör alakú formaszaggatóval vágjunk ki kört a rózsaszín gyurmából, a felesleget távolítsuk el, majd tollkupakkal készítsük a tetejére a furatot a medálakasztónak. Ügyeljünk rá, hogy a kör széle és furat széle között legalább 4 mm szélességű rész maradjon!
Most a málna színű Fimo Soft gyurmából készítsünk lapot, amely ugyanúgy 4 mm vastagságú legyen, mint a rózsakvarc színű.
Förcsköljünk kevés vizet a a felületmintázóra, hogy könnyebben le tudjuk majd választani a gyurmáról, majd fektessük rá arccal lefelé a málna színű gyurmára. Most vegyük kézbe az akril nyújtórudat és enyhe nyomást gyakorolva rá, görgessünk végig vele a felületmintázón.
Válasszuk le a felületmintázót a gyurmáról, majd a kis méretű, virág alakú formaszaggatóval vágjunk ki egy mintát, a felesleges gyurmát pedig távolítsuk el.
Ujjbegyünkkel vigyünk fel kevés metálport a virág domború részeire.

Fogpiszkáló vagy kötőtű segítségével készítsünk furatot a virág tetejére. Ezután helyezzük előmelegített sütőbe a gyurmákat és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki őket. Hagyjuk kihűlni a gyurmákat, majd a finom felületű dörzsszivaccsal dörzsöljük át a felületüket.

Kenjük le fényes lakkal a gyurmákat, majd miután megszáradtak, erősítsük fel rájuk a medálakasztókat és húzzuk fel őket a nyakláncalapra.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.