Hírlevél feliratkozás

Tavaszváró pillangók Fimo Liquid folyékony gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Liquid, átlátszó (8050-00BK)
-Fimo Soft 57 g, málna (8020-22)
-Fimo Soft 57 g, almazöld (8020-50)
-Fimo Soft 57 g, szilva (8020-63)
-Fimo modellező eszközök
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo sütő hőmérő
-színes ceruza
-aranyszínű hurkos szerelőpálca
-Hobbyművész PVAc ragasztó

Valamint: olló, sima munkafelület, kombifogó, kúposfogó, apró csipeszek.

Első lépésben nyomtassuk ki a mellékelt sablonokat és színezzük ki a pillangók szárnyait tetszés szerint. A ceruzákat nyomjuk rá a papírra, s ügyeljünk rá, hogy ne maradjon üres felület. 
Vegyünk elő sütőlapot és melegítsük elő a sütőt 130 fokra. A kiszínezett pillangókat vágjuk ki egyesével a képen látható módon, majd helyezzük őket a sütőlapra és a sarkukat fogassuk le érmével vagy mágnesekkel. Ezután borítsuk be őket kb. 1 mm vastagon a Fimo Liquid folyékony gyurmával. Tegyük be őket a sütőbe és 20 perc alatt 130 fokon égessük ki.
Következő lépésben hagyjuk a pillangókat teljesenkihűlni, majd ollóval vágjuk körbe őket.
Tegyük a pillangókat egyesével egy tál vízbe és dörzsöljük le a hátuljáról a papírt. A színes minta rajta marad a Fimo Liquid gyurmán.
A pillangók testét formázzuk meg fél csík málna színű Fimo gyurmából. A hurka egyik felét nyújtsuk vékonyabbra a képen látható módon. A másik végéből vágjunk le egy kb. 5 mm vastagságú részt és formázzuk labdává azt. A test közepébe modellező eszközzel készítsünk kis nyílást.
Ollóval vágjuk ketté a pillangókat, a középső fehér részt eltávolítva. A középső résbe illesszük bele a szárnyakat, nyomjunk rájuk vékony gyurmarudat, majd illesszük rá a testre a fejet.
Vegyünk elő két darab hurkos szerelőpálcát, vágjuk le őket kb. 2 cm hosszúságúra, majd a képen látható módon, V alakzatban illesszük bele őket a pillangók fejébe.
Helyezzük sütőlapra a pillangókat, a szárnyaik alá pedig támaszként rakjunk köveket. Sütőben égessük ki őket 110 fokon 30 perc alatt.

Miután a lepkék teljesen kihűltek, ragasszunk rájuk apró ruhacsipeszeket, majd illesszük fel őket a dekorálandó felületre!

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

A pillangók sablonja letölthető innen.