Hírlevél feliratkozás

Dekoráció tengerész stílusban

Divatban a tengerész stílus! Készítsünk vagány ajtódíszt, kiegészítőket otthonunkba, amihez nem is kell más csak néhány befőttesüveg, festék és styropor karika. 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-styropor félkarika, tetszőleges méretben
-habkarton lap
-hobbivágó penge
-kenderzsineg fehér, piros, sötétkék és natúr színekben
-Hobbyművész matt akrilfesték, fehér
-Hobbyművész matt akrilfesték, ultramarinkék
-Hobbyművész metál akrilfesték, ezüst
-kerek szivacsecset, 20 mm
-ragasztópisztoly
-műanyag stencil, tengerészmintás
-ragasztószalag

Ezenkívül: nagyobb méretű befőttesüvegek 

Első lépésben vegyük elő a megfelelő színű kenderzsingeket és a képen látható módon, tengerész stílusban tekerjük fel őket a hungarocell félkarikára. Amikor végeztünk egy színből álló sávval, vágjuk le a kenderzsineget és egy pötty ragasztóval a ragasztópisztolyból rögzítsük azt a félkarika hátuljára. Ahogy tekerjük fel a zsineget, ügyeljünk rá, hogy a szálak között ne legyen rés, szorosan illeszkedjenek egymáshoz. 
Rajzoljunk a választott méretű félkarikához illő méretű horgonyt a habkarton lemezünkre. Ha úgy érezzük, nincs elég kézügyességünk, töltsünk le egy mintát a webről, nyomtassuk ki, vágjuk körbe és a sablon segítségével vigyük át azt a habkartonra. A felrajzolt mintát hobbivágó pengével vágjuk ki a habkartonból. A kivágott horgonyt ultramarinkék színű Hobbyművész matt akrilfestékkel kenjük át, kerek szivacsecset segítségével, tuffoló mozdulatokkal. A horgony köré tekerhetünk natúr színű kenderzsineget, végül ragasztópisztoly segítségével rögzítsük azt a karikára.

A befőttesüvegeket szintén tuffoló mozdulatokkal, kerek szivacsecsettel tudjuk lefesteni ultramarinkék, illetve fehér színűre. Az elválasztó sávokhoz a kitakarást ragasztószalaggal tudjuk megoldani, de mindig várjuk meg, amíg az első szín teljesen megszárad mielőtt kitakarjuk azt és felvisszük a másik színt. 

Ha a festett alap teljesne megszáradt, fektessük a tengerész mintás stencilt az üvegre és szintén szivacsecsettel, tuffoló mozdulatokkal vigyük fel az ezüst színű festéket. Vegyük le a stencilt és várjuk meg amíg a fetsék teljesen megszárad. Az üvegek nyakára, illetve aljára tekerjünk natúr színű kenderzsineget.

Jó munkát kívánunk! 

A PDF alapú lírás letölthető INNEN.

További ötleteink ITT érhetőek el.