Hírlevél feliratkozás

Tengerparti Swarovski nyaklánc

 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 4 mm, Light Turquoise AB2x
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 4 mm, Sapphire
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 4 mm, Blue Zircon AB2x
-5328 Swarovski kúpos gyöngy, 4 mm, Light Sapphire
-hurkos szerelőpálca, ródium színű
-talpas szerelőpálca, arany színű
-szerelőkarika, szimpla, ródium színű, 7 mm
-lánc méterben
-tengericsillag függő, 3 db
-kúpos fogó
-csípőfogó


Első lépésben vegyünk elő egy talpas, ródium színű szerelőpálcát és húzzunk fel rá 9 darab Sapphire színű, 4 mm-es kúpos gyöngyöt. A szerelőpálca végét kúpos fogóval hajlítsuk vissza hurokká.

 

Az előző lépés alapján készítsük el a többi sort is, összesen hetet. Készíthetjük őket egyenlő, de a mintadarabon látható módon különböző hosszúságúakra is, valamint feldobhatjuk az ékszert, ha egy adott szerelőpálcára belül több színű kristályt is felhúzunk. 

Következő lépésben vágjunk le a láncból egy 6-7 cm hosszúságú darabot, s szerelőkarika segítségével rögzítsük fel az egyik végére az első tengericsillag függőt. Most egy 10 cm hosszúságú darabot csípjünk le, az egyik végére, az előző lánchoz hasonlóan rögzítsünk fel egy tengericsillagot, a harmadik csillagot pedig a lánc másik oldalára, a végétől kb. 7 láncszemnyi távolságra.

 

Egy hurkos szerelőpálcára kezdjük el felhúzni az elkészített sorokat úgy, hogy minden sor közé helyezünk egy 4 mm-es kúpos gyöngyöt. Amikor ezzel készen vagyunk, a szerelőpálca másik végére is készítsünk hurkot kúpos fogó segítségével és szerelőkarikákkal rögzítsünk fel láncot olyan hosszúságban, ami megfelel annak, amilyenre a nyakláncunkat szeretnénk.

 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.