Hírlevél feliratkozás

Tengervilág hangulatú jegyzetfüzet Fimo gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Professional süthető gyurma, tengerkék, 350 g (8001-33)
-Fimo Effect süthető gyurma, ezüst, 57 g (8020-81)
-Fimo Soft süthető gyurma, konyak, 57 g (8020-76)
-Fimo Soft süthető gyurma, szahara, 57 g (8020-70)
-Fimo, kerek végű modellező szerszám
-Fimo gyurmanyomó pisztoly
-Fimo gyurmanyújtó gép
-spirálos papírmasé album
-halacskás fa díszek
-üveg dekorációs kavicsok
-Deka Silk selyemfesték, 25 ml, kék
-Deka Silk selyemfesték, 25 ml, zöld
-Hobbyművész bicolor akrilfesték, kék / zöld
-Hobbyművész akrilfesték, vörösokker
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-kétkomponensű ragasztó

Valamint: konyhai kés, folpack, műanyag tollkupak, csiszolópapír

Első lépésben nyújtsuk ki gyurmanyújtó géppel mind a két blokk sötétkék Fimo Professional gyurmát. Használjuk a legvastagabb fokozatot, majd nyújtás után folpack segítségével emeljük rá a gyurmalapot a papírmasé füzetre, konyhai késsel pedig igazítsuk méretre.
Tollkupak és kerek végű modellező eszköz segítségével készítsük el a képen látható módon a alap háttér, buborékos struktúráját.
Fimo gyurmanyomó pisztoly segítségével készítsünk az ezüst színű Fimo Effect gyurmából elválasztó gyurmacsíkokat.
A konyak és a szahara színű gyurmákból készítsünk kicsi golyókat, majd tetszőleges helyekre és elrendezésben nyomjuk bele őket az alapban kialakított mélyedésekbe. Ebből a két színből csak az alap felső részébe nyomjunk gyurmagolyót. Keverjünk össze kevés sötétkék és ezüst színű gyurmát, készítsünk belőlük teljesen homogén, világoskék anyagot. Ebből, valamint az ezüst színű gyurmából készítsünk szintén kicsi golyókat, s helyezzük el őket az alap alsó részében.
Vegyünk elő egy villát és készítsünk lyukakat az elválasztó csíkokba, valamint az alap többi részébe, a képen látható módon.

Öntsünk ki kevés ezüst színű metálport, s vegyünk fel belőle egy keveset kerek szivacsecsettel. Vigyük fel a metálport a gyurmafelületre az ecset segítségével, borítsuk be bele az egész alapot. 

Ezután helyezzük sütőbe a gyurmát, s 110 fokon, 20-30 perc alatt égessük ki. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.

Csiszolópapírral csiszoljuk meg és kerekítsük le a gyurmalap széleit.
Akár szivacs-, akár sima ecsettel fessük ki foltokban a gyurmaalapot zöld és kék színű, Deka Silk selyemfestékkel. Ezzel a típusú festékkel nagyon szép hatásokat érhetünk el az alapon, akár helyenként összemosva őket.
Szivacsecsettel vigyünk fel kevés kék / zöld színű Hobbyművész akrilfestéket a felületre, majd rögtön töröljük vissza ronggyal.
A felső sávra vigyünk fel kevés vörösokker színű akrilfestéket, s ugyanúgy töröljük vissza, mint a bicolor festéket az előző lépesben.
Következő lépésben fessük le a füzetet a kék / zöld színű Hobbyművész bicolor akrilfestékkel, lapos, szintetikus ecset segítségével.
Ecsetirónnal vagy akrilfestékkel tetszés szerint kifesthetjük a fa díszeket.
Kétkomponensű ragasztóval erősítsük fel a gyurmát a füzetre, valamint a fa díszeket a gyurmaalapra.
Hobbyművész PVAc ragasztóval ragasszunk kásagyöngyöket a gyurmaalapon lévő mélyedésekbe. A füzet felső részére arany, az alsó részére fehér színű gyöngyöket ragasszunk.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.