Hírlevél feliratkozás

Térbeli szív készítése szeretettel

Lassan közeleg a Valentin-nap vagy az Anyák napja, amire hálával telt szívvel készülünk.

A szeretetet kifejezni bármikor és bárki felé lehet, ezért ezt az ötletet az év bármely napján elkészíthetjük és örömöt szerezhetünk vele szeretteinknek, szerelmünknek. Vagy egyszerűen meghitt szerelmes hangulatot varázsolhatunk velük otthonunkba egy Valentin nap alkalmával, vagy csak úgy.

A most bemutatott térbeli szív készítési ötletet kicsik és nagyok, fiúk és lányok egyaránt könnyen el tudják készíteni és garantált az öröm, amit szerezhetnek vele Szerelmüknek Valentin napon, vagy Édesanyjuknak, Nagymamájuknak, a szerencsésebbek Déd- vagy Üknagymamájuknak Anyák napon.

Hozzávalók:

Az ötlet innen lementhető, kinyomtatható.

  

Tervezzük meg, hogy hány és milyen alakú területekre szeretnénk felosztani a styropor formát, majd rajzoljuk fel rá. Simítsuk rá a selyempapírt (vagy más átlátszó papírt) és egyenként rajzoljuk át az összes alakzatot és vágjuk ki őket.

Az elkészített alakzatokat rajzoljuk át egy fotókartonra és 5 mm ráhagyással vágjuk őket körbe. Ezek lesznek a szabásmintáink darabjai.

Szabjuk ki a tervezésnél megálmodott mintás vagy egyszínű patchwork anyagokból a különböző alakzatokat (pontosan a karton szabásminta alapján).

A styropor formán a jelölések mentén készítsünk 5 mm mély vágásokat a hobbivágó segítségével. Az így előkészített területekre egyenként helyezzük rá a megfelelő patchwork anyagot és körbe haladva a széleit nyomkodjuk a bevágott résbe. Ehhez célszerű fém körömreszelőt használni, mert nem szakítja ki a patchwork anyagot és a styropor szívet sem roncsolja.

A következő szomszédos terület bevonásakor a két anyag széle egy mélyedésbe fog kerülni.

Egymás után haladva,vonjuk be az összes területet a megfelelő anyaggal.

Díszítésként a betűrögetési vonalakat eltakarhatjuk egy keskeny szalaggal, melyet gombortűvel tudunk rögzíteni.
Ugyan ebből a szalagból akasztót is készíthetünk a felfüggesztéshez.

A kész szívet már csak át kell adjuk Édesanyánknak Anyák napján, vagy szerelmünknek Valentin napkor.