Hírlevél feliratkozás

Három ablakos trópusi papírmasé füzet

Lassan itt a következő tanév! Lepjük meg gyermekünket, rokonunkat egy stílusos, decoupage technikával díszített papírmasé füzettel, vagy akár használjuk mi munkahelyünkön, jegyzeteinknek.Amire szükségünk lesz hozzá:
-papírmasé füzet, A5, három ablakos
-Hobbyművész decoupage ragasztó
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-fotókarton, fehér, A4
-fotókarton, azúrkék, A4
-fotókarton, kókusz, A4
-lapos szintetikus ecset
-szalvéta- Trópusi levelek
-mintalyukasztó - Virág, nyolc szirmű, 3,8 cm
-mintalyukasztó - Margaréta, 2,5 cm
-vonalzó
-grafitceruza
-olló

Valamint: vasaló, sima munkafelület, sütőpapír

Első lépésben vegyük elő a fehér színű fotókartont és a vonalzónkkal mérjük le a papírmasé füzet fedelének méretét. A lemért téglalap minden oldalából vonjunk le fél-fél cm-t, majd mérjük és rajzoljuk fel ezt a téglalapot a fotókartonra és vágjuk ki. Következő lépésben mérjük ki a három ablak pozícióját és kis ollóval vágjuk ki őket. Ügyeljünk rá, hogy oldalanként 0,5-0,5 cm-el nagyobb ablakokat vágjunk a kartonra, mint amekkorák a füzeten vannak. 

Nyissuk szét a trópusi mintás szalvétánkat és tervezzük meg, hogy nagyjából hogy szeretnénk, melyik minta hova essen majd a füzet tetején. Most lapos ecsetünkkel kenjük le egy rétegben a kivágott kartonunkat decoupage ragasztóval és várjunk, amíg az teljesen megszárad. Ezután kenjük le még egy rétegben, várjuk meg amíg ez is megszárad. 

Következő lépésben óvatosan válasszuk le a szalvéta legfelső, mintás rétegét a többiről és szabjuk méretre, hogy 0,5 cm-el lógjon túl a kivágott fotókarton szélein. Ezután fektessük rá a decoupage ragasztóval lekent és megszáradt fotókartonra,  majd fektessünk legfelülre egy réteg sütőpapírt és alacsony fokozatra állított vasalóval óvatosan haladjunk át a tetején. A vasalót ne huzigassuk, tartsuk pár másodpercig egy helyben és így haladjunk végig az egész felületen. A meleg hatására a megszáradt decoupage ragasztó ismét folyékonnyá válik, a szalvéta pedig gyönyörűen rásimul a kartonra. Emeljük le a tetejéről a sütőpapírt, majd a túllógó szalvéta széleket hajtsuk vissza és ecsettel, decoupage ragasztóval simítsuk le. Várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megszárad. 

Szintén lapos ecsettel, Hobbyművész PVAc ragasztóval kenjük át a karton hátoldalát, majd fektessük rá azt a papírmasé füzetre és simítsuk rá, óvatosan nyomkodjuk oda. 

A papírmasé füzet hátulját is ugyanígy bevonhatjuk - ehhez a fent leírtak szerint szabjuk ki a fotókartont, de ne vágjunk rá ablakokat. Hasonlóképpen decoupageoljunk rá szalvétát, majd PVAc ragasztóval rögzítsük a füzet hátsó borítójára.

Amíg a PVAc ragasztó teljesen megszárad vegyük elő mintalyukasztóinkat és a kék, valamint kókusz színű papírokból vágjunk ki velük mintákat, amiket ragasztóval rögzítsünk a három ablakba. Alulra kerüljön a nagyobb virág, rá pedig a kisebbik. Várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megszárad.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN >>

További ötleteink elérhetőek ITT >>