Hírlevél feliratkozás

Valentin napi hógömb Fimo gyurmából

Február 14-e Valentin nap! Egy egyedi, kézzel készített tárgy remek ajándék lehet a nekünk kedves személynek, ehhez adunk most ötletet egy szívecskés hógömb formájában.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect 57 g gyurma, csillámos piros
-Fimo Effect 57 g gyurma, csillámos fehér
-Fimo Effect 57 g gyurma, rózsakvarc
-Fimo hógömb
-Fimo műhó hógömbhöz
-Fimo konzerváló víz hógömbhöz
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo modellező eszközök
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo sütő hőmérő
-olló
-grafitceruza
-fehér színű fotókarton
-csillámpor


Valamint: sima munkafelület, kiskanál, fogpiszkáló, desztillált víz

A hógömb alapjának először vágjunk le négy csík rózsakvarc színű Fimo Effect gyurmát és akril gyurmanyújtó rúddal nyújtsuk ki. 

Helyezzük a hógömbünk tetejét kartonlapra, rajzoljuk körbe és vágjuk ki, majd ezt helyezzük rá az elkészült gyurmalapra és vágjuk körbe. Árral vagy késheggyel készítsünk furatot a kör szélétül kb. 5 mm távolságra.

3/4 csík csillámos fehér gyurmából gyúrjunk golyót, majd formázzunk belőle csepp formát a képen látható módon. Ezt a cseppet kissé lapítsuk le majd hegyes modellező eszközünkkel a csepp tetejének közepét nyomjuk be és így formázzunk belőle szívet. 
A fent leírtak alapján készítsünk egy kicsivel nagyobb szívet a csillámos piros gyurmából, 1+1/2 csíkból. Gyúrjunk belőle labdát, majd formázzunk szívet. 
Hegyes modellező eszközünkkel rajzoljunk a piros színű szívecske tetejébe spirálos formát. 
Mind a két szívecskét helyezzük rá a rózsaszínű alapra, s nyomjuk rá őket enyhén. Fogpiszkálóval kitámaszthatjuk esetleg a szíveket, hogy ne dőljenek el égetés közben. 
Mind a három színű gyurmából készítsünk pici golyókat, majd szíveket a fent leírtál alapján, majd az előzőleg elkészített alappal együtt tegyük őket sütőbe és égessük ki 30 perc alatt, 110 fokon.
Miután kihűlt a gyurma, ragasszuk bele az alapba a duplaszíves egységet. Ehhez használhatunk Hobbyművász PVAc ragasztót. Következő lépésben töltsük fel ragasztóval a Fimo alap széle és a hógömb alapja közé eső részt, majd helyezzük és nyomjuk rá a hógömb tetejét. 

Miután a ragasztó megszáradt, fordítsuk fejjel lefelé a hógömböt és a helyezzünk tölcsért a töltőnyílásba. 

Először töltsünk a nyíláson át a hógömbbe 1/2 teáskanál csillámport vagy műhavat.

Oldjuk fel a konzerváló vizet desztillált vízzel és töltsük bele a gömbbe. Ügyeljünk rá, hogy amikor lezárjuk a töltőnyílást, teljesen száraz legyen az. 

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.