Hírlevél feliratkozás

Valentin-napi patchwork cicák

Készítsünk aranyos Valentin-napi patchwork cicákat kedvesünknek!
Mutatunk egy egyszerű ötletet, melyet akár azok is el tudnak kézzel készíteni, akiknek nincs nagy tapasztalatuk a varrásban! A cicák farka egymásba fonódik jelképezve az összetartozást és szeretetet, melyet ezen a napon ünnepelünk.

Az ötlet pdf innen tölthető le!

Hozzávalók: patchwork anyag, tű , cérna, gyöngy, vlies töltőanyag, olló, horgolócérna vagy fonal, szív fafigurák, szalag

A cica sablon innen tölthető le!

A sablon alapján a kiválasztott anyagokból vágjuk ki a cicákat úgy, hogy színével egymásnak fordítunk két anyagot körberajzoljuk a sablont és kivágjuk a cicát. Majd varrógéppel vagy kézzel varrjuk össze őket. Csak pici rést hagyjunk, ahol majd megtöltjük őket.

Fordítsuk ki az összevarrt cicákat és egy ceruzával nyúljunk be a töltésre meghagyott résen és óvatosan nyomkodjuk ki a csücsköket.
Ezután töltsük meg a vlies töltőanyaggal a cicákat. Varrjuk be lehetőleg rejtett öltéssel a kis rést, amit töltésre hagytunk! Ha nem ismerjük ezt az öltés fajtát, akkor olyan részen hagyjuk a rést, ahol nem látszik annyira, ha kívülről összevarrjuk. (mondjuk a cica hátán)

Ezek után elkezdhetjük a cica dekorálását. Ragasszuk vagy varrjuk fel a kis fa szívet/gombot a cica hasára. Varrjuk fel a gyöngyöket és ezek lesznek cica szemei. A horgolócérnából vagy fonalból varrjunk orrot, szájat és bajszokat. A lány cicának szalagból készíthetünk egy masnit a fülére.

Jó munkát hozzá!

Forrás: Pinterest