Hírlevél feliratkozás

Velencei álarc festéssel, szalvétatechnikával

Velencei álarc: festéssel, szalvétatechnikával

Az év végi karácsonyi és szilveszteri ünnepek után még szinte fel sem ocsúdunk, és már itt is van a farsangi bálok szezonja.

Az egyedi álarc elkészítése egyszerű, hisz a papírmasé álarcon kívül csak
•    pár festékre,
•    némi maradék szalagra, zsinórra,
•    szintén maradék kézi papírra, szalvétára vagy decoupage papírra
•    és az elengedhetetlen marabu tollra van szükség.

Az ötlet innen letölthető, kinyomtatható.

A papírmasé álarcot fehér akrilfestékkel alapozzuk le, majd száradás után foltokban ragasszuk fel a tépett kottás papírt decoupage ragasztóval. Arany vagy okker festékkel helyenként fessük le a fehéren maradt részeket. Mély bordó festékkel fessük ki a száj vonalát és emeljük ki a szemeket. A szem körüli formák kialakításával különböző hangulatú álarcokat készíthetünk, hisz ez adja meg az álarc egyéniségét, hangulatát. Pöttyökkel, a szemöldök vonalát követő indákkal, kacskaringókkal, fém szegecsekkel tehetjük díszesebbé, még változatosabbá az álarcot.
 

Ha kicsit bizonytalanok vagyunk az ecsetkezelésünkben, akkor vonalzó segítségével előrajzolhatjuk a kis rombuszokat a fehér akrilfestékkel lealapozott papírmasé álarcra. (Természetesen ennek a mintának szimmetrikusnak kell lennie, így középről, az orrtól indítsuk az előrajzolást.) Hagyományos piros, fekete, fehér, arany színeket használva fessük ki a rombuszokat.

Ha szépen sikerült a színek találkozását megfestenünk, akkor már csak marabu tollat ragasszunk ragasztópisztollyal az álarc belsejére.

 
Ha viszont nem vagyunk elégedettek a festéssel, a rombuszok körvonalát zsinór felragasztásával takarhatjuk el.