Hírlevél feliratkozás

Velencei hamutartó

Egy kis kreativitással dekoratív hamutartót készíthetünk. A dohányzás rossz és egészségtelen szokás, sajnos mégis sokan élnek vele. A legjobb ha mielőbb megválunk ettől a rossz szokástól. Viszont mindig jöhetnek vendégségbe olyanok, akik dohányoznak. Ez a hamutartó ügyesen elrejti a csikkeket és a hamut, könnyen üríthető, valamint látványos kiegészítője lehet kertünknek is.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Hozzávalók: nagyobb cserép, cserép alj, Tassotti decoupage papír, akril festék (Hobbyművész: matt türkiz, matt fehér és kék/sárga bicolor), HM decoupage ragasztó, HM fényes lakk, alkoholos filc , ecset

Első lépésként fessük le fehér akrilfestékkel a cserepet, majd kékkel a cserép aljat. A tökéletes fedés érdekében minimum kétszer kenjük át a festékkel a cserepet és az aljat is. A festés rétegei között tartsuk be a száradási időt, hogy egyenletesen tudjuk felhordani a festéket. Puha, lapos ecsetet használjunk a festéshez.

Amíg szárad az akrilfesték vágjuk ki a decoupge papírból a velencei városképet. Utána a bicolor festékkel a cserép pereme fölé könnyed mozdulatokkal fessünk felhőket. Majd vizezzük be finoman a kivágott városképeket és a decoupage ragasztó segítségével rögzítsük a cserép alján. Kenjük le a felragasztott képek felületét is decoupage ragasztóval. Majd az alkoholos filccel írjuk a cserép alján található lyukhoz a feliratot: "Ide dobd a csikket!".

Ha ezekkel elkészültünk, akkor fényes lakkal kenjük át az egész cserpet és az aljat is, hogy jobban ellenálljon az időjárásnak is.