Hírlevél feliratkozás

Velencei maszkok papírmasé porból

Itt a karneválok, farsangi mulatságok időszaka! Tündököljünk a bálban saját kézzel készített maszkban, amihez itt adunk útmutatót.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Papírmasé por (8180)
-Fimo metállap, ezüst vagy arany színben (8780-11 vagy 8780-81) 
-Fimo metállap ragasztó
-Fimo schellack
-Fimo akril nyújtórúd
-csiszolókészlet
-Fimo modellező eszközök

-olló
-Hobbyművész PVAc ragasztó
-csipke
-tollak
-akril kristályok
-ragasztható kristályok

Valamint: keverőtál, víz, folpack, serpenyő vagy bádogedény, ragasztószalag, papírzsebkendő

Első lépésben tegyünk 200 g papírmasé port a keverőtálba, adjunk hozzá kb. 230-250 ml hideg vizet, majd gyúrjuk masszává ezt az egyveleget.
Az elkészült masszából két folcpack között, akril nyújtórúd segítségével készítsünk kb. 6-8 mm vastagságú lapot. Távolítsuk el a felső folpack réteget. 

Nyomtassuk ki a nekünk tetsző sablont (sablon1, sablon2), ollóval vágjuk ki, majd helyezzük az előbb elkészített lap tetejére. Hegyes modellező eszközünkkel haladjunk körbe a sablon szélénél, majd a felesleges anyagot távolítsuk el.

Tipp: a megmaradt papírmasé masszát folpackba csomagolva el tudjuk tárolni, így még napokig felhasználható marad. 

Kb. 18 cm átmérőjű serpenyőt csavarjunk folpackba. Az orr rész elkészítéséhez a képen látható módon hajtogassunk be egy papírzsebkendőt, majd ragasztószalaggal rögzítsük fel ezt is a serpenyőre. 
Helyezzük a maszkot a serpenyőre úgy, hogy rajtahagyjuk a folpack rétegen, amin elkészítettük. Győződjünk meg róla, hogy az orr-rész középre esik, a szemek pedig az orrnyereg magaságában helyezkednek el. 
Simítsuk rá a maszkot a serpenyőre, majd az egyenetlenségeket simítsuk el nedves ujjal, vagy a tompa modellező eszközzel. Hagyjuk a maszkot megszáradni a serpenyőn. 
Amint megszáradt a maszkunk, vegyük elő a finom csiszolót, s haladjunk végig a felületén, teljesen simává varázsolva azt. 
Következő lépésben puha ecset segítségével applikáljunk tetszőleges színű metállapot a maszkra. 
Díszítés előtt vigyünk fel egy réteg fényes lakkot a maszkra, s amíg nem száradt meg, szórjunk bele némi csillámport. Miután teljesen megszáradt a lakk, ragasztóval tetszőlegesen illesszük fel rá a választott csipkét, tollakat, akrilköveket, Swarovski kristályokat. A variációknak csak képzeletünk szabhat határt!

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető INNEN.

A sablonok letölthetőek innen: SABLON1, SABLON2