Hírlevél feliratkozás

Vénusz asztali dekoráció

Amire szükségünk lesz hozzá:
-FIMO Liquid, 50 ml (8050-00BK)
-Fimo Effect, metál arany (8020-11)
-Fimo Soft, fehér (8020-0) - 2 darab
-Fimo nyomóforma, Ornament (8725-08)
-Fimo metálpor, arany (8709BK)
-Fimo akril nyújtórúd vagy nyújtógép
-Fimo modellező eszközök
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo sütő hőmérő
-kerek üveg poháralátét
-négyzet alakú üveg mécsestartó
-ecset
-olló
-ceruza

Valamint: körző

Nyomtassuk ki a mellékelt sablont, majd mérjük le az üvegtányér belsejének az átmérőjét. Körzőnk segítségével mérjük le és ollóval vágjuk ki a tányér belsejének megfelelő méretű, kör alakú mintát.
Nyomjunk kevés Fimo Liquid gyurmát az üvegtányér belsejére és a lapos ecset segítségével terítsük szét, majd helyezzük rá a kivágott képet és óvatosan nyomjuk bele.
Ezután nyomjunk Fimo Liquidet a kép tetejére is.

Lapos ecsetünkkel terítsük szét a folyékony gyurmát úgy, hogy a réteg kb. 1 mm vastagságú legyen, majd helyezzük sütőbe az egészet és égessük ki 20 perc alatt 130 fokon.

Tipp: használat után ecsetünket aceton segítségével tudjuk megtisztítani.

Most nyomtassuk ki a kisebb méretű mintából két darabot, majd mind a kettőnek a felületére vigyünk fel vékony rétegben Fimo Liquid gyurmát. Égessük ki sütőben 20 perc alatt 130 fokon.
Miután kiégtek, helyezzük egy tál langyos vízbe a mintákat és kb. 5 perc múlva dörzsöljük le a mintákat a gyurmáról.
Helyezzünk teamécsest a mintákra, majd alkoholos filccel rajzoljuk őket körbe.
Ecsetünkkel vegyünk fel kevés arany színű metálport, vigyük bele az Ornament nyomóforma szárny alakú mélyedéseibe, majd nyomjunk bele a mintákba arany színű Fimo Effect gyurmát. Távolítsunk el minden felesleges gyurmát, majd emeljük ki a mintát a nyomóformából.

Fél szelet arany színű Fimo Effect gyurmából készítsünk egy kb. 1 mm vastagságú csíkot, majd tegyünk ugyanígy egy fél szelet fehér gyurmával, végül a képen látható módon tekerjük őket össze.

A két fehér színű Fimo Soft gyurmából készítsünk a gyurmanyújtó géppel egy kb. 15x15 cm-es lapot (kb. 2-3 mm vastagságú legyen) - a gépet 1-es fokozaton használjuk.

Sütőpapírral helyezzünk rá egy levél arany színű metállapot a fehér színű gyurmalapra, majd óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt úgy, hogy közben puha ecsettel rányomjuk a metállapot a fehér gyurmára.

Ezt a lapot a metállfóliával tekerjük át a gyurmanyújtó gépen 5-ös fokozaton, majd akril rollerrel nyújtsuk ki fele olyan vastagra mint eredetileg volt. Ezáltal a metállap repedezett lesz.

Fordítsuk fejjel lefelé a metállappal díszített fehér gyurmát, s helyezzük rá a négyzet alakú mécsestartót. Alul és felül vágjuk le a gyurmát ami túllóg a mécsestartón, majd fedjük le körbe az egészet, a felesleget pedig vágjuk le.

Üres teamécses talpával vágjunk ki egy-egy kört a mécsestartó két szembenlévő oldalán.

Formázóeszközzel emeljük ki a kivágott kört és távolítsuk el, majd ujjbegyünkkel simítsuk el a kör széleit.

Ecsettel vigyünk fel vékony rétegben Fimo Liquid gyurmát a két "ablakra", majd helyezzük rájuk a kivágott Vénusz mintákat. Nyomjunk ki alóla minden levegőbuborékot, majd ismételjük ezt meg a másik "ablakkal" is.

Helyezzük fel a tekert gyurmát a két ablak köré, alá pedig a két szárnyat, s óvatosan nyomjuk rá őket az alapra.

Égessük ki az egészet elektromos sütőben 30 perc alatt 110 fokon.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.
A sablon letölthető innen.