Hírlevél feliratkozás

Vidám dekor Fimo gyurmából

Vidám, pöttyös dekoráció pasztell színekben amely nem csak látványos, hanem az illata is remek! Akár a szobai polcon, vagy a fürdőszobában, bútorainkhoz, berendezésünkhöz illeszkedő színben garantáltan feldobják a napunkat.

Amire szükségünk lesz hozzá:

-Fimo Soft 56 g gyurma, fehér (8020-0) - 1 darab
-Fimo Soft 56 g gyurma, szahara (8020-70) - 1 darab
-Fimo Soft 56 g gyurma, delfinszürke (8020-80) - 1 darab
-Fimo Effect 56 g gyurma, rózsaszín (8020-205) - 1 darab
-Fimo akril gyurmanyújtó rúd / Fimo gyurmanyújtó gép (8700 / 8713) - 1 darab
-Fimo gyurmavágó penge (8700 04) - 1 darab
-Fimo modellező eszközök (8711) - 1 csomag
-Fimo sütő hőmérő (8700 02) - 1 darab

Valamint: sima munkafelület, kb. 1 cm átmérőjű kör alakú formaszaggató, vonalzó, díszüveg

Első lépésben mérjük le a bevonni kívánt üveg magasságát és kerületét. Ezután nyújtsunk ki egy blokk delfinszürke Soft gyurmát először akril nyújtórúddal vagy a gyurmanyújtó géppel 1-es fokozaton, majd tegyünk ugyanígy a rózsaszín Effect színnel. Ezeknek a gyurmalapoknak elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy befedjék a díszüveget (pl. 24x7,2 cm).

Tipp: Ha új üveget használunk, tartalmát először öntsük át másikba, valamint távolítsuk el a címkét.

A 6 sávból álló minta elkészítéséhez először osszuk el az üveg magasságát hattal (pl. 7,2 cm / 6 = 1,2 cm). Vágjunk le három darab 24 cm hosszúságú és 1,2 cm széles csíkot mind a két színű gyurmából.
Vezessük körbe a csíkokat az üveg külsején úgy, hogy közben ügyeljünk rá, hogy egyenesen feküdjenek, elég közel egymáshoz az összesimításhoz, de ne fedjék egymást.
Lapos modellező eszközzel simítsuk össze a csíkok széleit.
Ahhoz, hogy sima felületet kapjunk, fektessünk egy darab transzparens papírt a tárgy oldalára és akril nyújtórúddal görgessük végig azt. Ezután tegyünk ugyanígy a többi oldallal is.
Ahhoz, hogy az üveg tetejét is befedjük, mérjük le először az alját. Az első lépésben ismertetett módon nyújtsunk ki egy újabb gyurmalapot a delfinszürke színből, majd vágjuk méretre. A palack nyakának a lyukat vágjuk ki vagy a kupak, vagy formaszaggató segítéségvel.
Fektessük rá az üveg tetejére a kivágott gyurmalapot, majd formázóeszközzel simítsuk össze a széleket a képen látható módon.

A pöttyös minta elkészítéséhez a kisebbik átmérőjű formaszaggatóval vágjunk ki köröket az üveget borító gyurmából és távolítsuk el a kivágott darabokat.

Vágjunk le egy csík, fehér színű Fimo Soft gyurmát, gyurmanyújtó géppel, 1-es fokozaton nyújtsuk ki, majd ugyanazzal a formaszaggatóval vágjunk ki belőle kis pöttyöket. Végül illesszük ki őket az üvegre, a kivágott pöttyök helyére.

Most ismét fektessünk transzparens papírt a díszített üvegtárgy egyik oldalára és akril nyújtórúddal görgessük át. Ezt a lépést ismételjük meg mind a négy oldalon, majd sütőben, 110 oC-on 20-30 perc alatt égessük ki.

Tipp: mielőtt az üveg tartalmát visszaöntjük bele, várjuk meg amíg a gyurma teljesen kihűl!

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.