Hírlevél feliratkozás

Világító gyurmatáskák süthető Fimoból

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Effect átlátszó gyurma (8020-014)
-Fimo Effect áttetsző gyurma, sárga (8020-104)
-Fimo Effect áttetsző gyurma, narancs (8020-404)
-Fimo Effect áttetsző gyurma, bíbor lila (8020-604)
-Fimo Effect áttetsző gyurma, kék (8020-374)
-Fimo Effect pasztell gyurma, vanília (8020-105)
-Fimo Effect pasztell gyurma, orgona (8020-605)
-Fimo Effect pasztell gyurma, rózsaszín (8020-205)
-Fimo Effect pasztell gyurma, víz (8020-305)
-Fimo Effect pasztell gyurma, őszibarack (8020-405)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo modellező eszközök
-Fimo felületmintázó, csipke (8744-16)
-Fimo metálpor, arany
-Fimo fényes lakk
-szintetikus lapos ecset
-alumínium drót, arany színű
-csípőfogó
-kúpos fogó

Valamint: sima munkafelület, konyhai kés, vonalzó, teamécses, üveg mécsestartó

Első lépésben 3 darab áttetsző narancs (vagy egyéb árnyalatú) Fimo Effect gyurmát tekerjünk át 1-es fokozaton a gyurmanyújtó gépen. Hogy stabilabb legyen a gyurmalap, hajtsuk mindegyiket félbe és tekerjük át így még egyszer a gépen. Így a lapok vastagsága kb 0,5 cm lesz. 

Most a gyurmatáska oldalait fogjuk elkészíteni: kartonból vágjunk ki egy 10x7 cm-es és egy 5,5x7 cm-es négyzetet. A nagyobbik négyzetet fektessük rá az egyik gyurmalapra és gyurmavágó penge segítségével vágjuk körbe. Ezt a lépést ismételjük meg még egyszer, majd végezzük el ezt a műveletet kétszer a kisebbik négyzettel is. A megmaradó gyurmát tegyük félre.

Most vegyük elő a csipkemintás felületmintázót és enyhén vizezzük be. Fordítsuk rá az egyik nagyobb méretű gyurmanégyzetre, majd akril nyújtórúddal görgessük át, erősebb nyomást gyakorolva rá. Ezután óvatosan távolítsuk el a felületmintázót, a minta gyönyörűen benne marad a gyurmalapban. 

Öntsünk ki arany színű metálport a munkafelületre, ujjbegyünkkel vegyünk fel belőle keveset, s vigyük fel a mintázott gyurmafelület kidomborodó részeire.

Az utolsó két lépést (felületmintázás és metálporozás) ismételjük meg a többi három gyurmalapon is.

A két kisebbik gyurmalapot hosszában hajlítsuk enyhén meg, ez fog stabilitást adni a kis táskának a későbbiekben. Fektessük mind a négy gyurmalapot a munkafelületre a következő sorrendben: kicsi, nagy, kicsi, nagy lap. Ujjbegyünkkel simítsuk össze a gyurmalapok találkozását, majd állítsuk fel őket és a képen látható módon készítsünk belőlük táska alakot, a maradék két gyurmaszélet pedig ujjainkkal nyomjuk össze.

A táska alapjának az elkészítéséhez gyúrjuk össze a megmaradt Fimo Effect gyurmát, majd készítsünk belőle egy kb. 0,5 cm vastagságú lapot, Helyezzük ezt a lapot sütőpapírra, majd rakjuk rá a tetejére a táska eddig elkészült részét. Vágjuk körbe a táska szélénél, a felesleges gyurmát tegyük félre. Ezután ujjbegyeinkkel óvatosan nyomkodjuk össze az oldallapok szélét az alappal.

A táska füleihez vágjuk le csípőfogóval egy kb. 8-9 cm hosszúságú, arany színű alumínium drótot, majd az akril nyújtórúd körül hajlítsuk meg ovális formájúra. A drót két végét borítsuk be kevés Fimo Effect gyurmával, majd helyezzük bele a táska belsejébe és simítsuk hozzá. Tegyünk ugyanígy a másik táskafüllel.

A táskákat továbbdíszíthetjük akár pillangókkal:

1-es fokozaton tekerjünk át egy blokk Fimo Effect barack színű gyurmát a gyurmanyújtó gépen, majd az előzőekben ismertetett módon mintázzuk meg a csipke mintás felületmintázóval. Nyomtassuk ki a mellékelt sablont, majd vágjuk ki a mintákat, s fektessük rá gyurmalapra. Konyhai késsel vágjuk körbe, a felesleges gyurmát pedig távolítsuk el. Gyúrjunk kis golyót egy darab Fimo Effect barackszínű gyurmából, sodorjunk belőle orsó alakot, s helyezzük a pillangó szárnyai közé - ez lesz a teste. Ezután helyezzük rá a pillangókat a gyurmatáskára, s óvatosan nyomjuk rá. Vágjunk le két darab, kb. 5 cm-es darabot a drótunkból és nyomjuk bele őket a lepke fejébe, ez lesz a csápja.

Helyezzük az elkészült gyurmatáskát sütőbe 110 fokra, 30 percre, várjuk meg amíg kihűl, majd helyezzünk bele teamécsest.

Az elkészült művet mécsestartó funkción kívül használhatjuk vázaként, vagy egyéb tárgyak tárolására.

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.

További ötletek>>>