Hírlevél feliratkozás

Világító akrilfesték ötletek

A világító akrilfesték számos kreatív technikára alkalmas. Csillagos égboltot varázsolhatunk a plafonra, éjszaka mosolygó mesefigurákat a gyerekszoba, vagy sötétben előbújó mintákat a hálószoba falára. A tini szobák, vagy szórakozóhelyek belső dekorációjaként teljesen egyedi vizuális hatást érhetünk el különösen ott, ahol állandó UV-fényforrás van elhelyezve. Akár lámpák búráját is megfesthetjük vele, így villanyoltás után még sokáig erős fénnyel tündököl a búra.Az Unicrom Glow festékcsalád 10 féle színben elérhető üzleteinkben. Rendkívül nagy fényerejű, sötétben órákon át világító, foszforeszkáló, sűrű akrilfesték. Feltöltődéséhez akár a félig leeresztett redőny alatt beszűrődő fény is elegendő ahhoz, hogy egész éjjel - fokozatosan halványulva - világítson. Az alapszín, amire felvisszük, nagy mértékben befolyásolja a festék világíytó erejét. A fényerőt tovább növelhetjük ha több réteget viszünk fel.
Nem fedő festék, ezért az alapfelület színét csak kis mértékben változtatja meg. A viszonylag nagy pigment szemcsék miatt száradás után enyhén érdes, matt felület keletkezik. Fényessé tétele, illetve a réteg védelme érdekében színtelen beltéri lakkal felülfesthető.
Kiválóan tapad porózus felületekre, mint például fal, papír, fa, gipsz, textil, kő. Pólók és állandó igénybevételnek, dörzsölődésnek, hajlítgatásnak kitett rugalmas felületek festésére korlátozott mértékben alkalmas, mert bár a festékréteg rugalmas , egy idő után megrepedezhet. Zsír és pormentesített üvegre is jól tapad. Fényes műanyag felületek festése előtt ajánlott dörzspapírral érdesíteni, majd portalanítani az alapot.

További ötleteket mutatunk be, de a számtalan lehetőségnek csak a fantáziánk szabhat határt!


A legegyszerűbb, de mégis rettentően látványos ötlet a befőttes üvegek bepöttyözése. Egyszerűen pöttyözzünk be minél vastagabban pár a polcon porosodó befőttes üveget és gyönyörködjünk este a lakásban vagy a kertben a csodás végeredményben.
Festhetünk például egy óceánparti képet sima akrilfestékkel, majd a világító akrilfestékkel emeljük ki egyes részeit. Így nappal és éjjel is gyönyörködhetünk a kép hangulatában.


Az Avatar film varázslatos világító világán felbuzdulva készíthetünk egy csodás mécsest, melyen megelevenednek az avatar káprázatos, világító növényei, fái, állatai. Ha még intenzívebb "Avatar-élményben" szeretnénk részesülni, fessünk a falra is a motívumokból! :)


Fessünk vicces figurákat gyermekein szobájába bútorok ajtajára vagy a falra. Éjszaka útjelző fényként is funkcionálhatnak.
Szórakozó helyen izgalmas hangulatot alakíthatunk ki a különböző motívumokkal.


A dekorációs világban is számos lehetőséget rejteget a világító akrilfesték. Például befesthetjük képeink peremét, így éjszaka is kiemelkednek a falból és 3 dimenziós hatást keltenek.


Gyermekeink sokszor félnek a sötétben. Egy ilyen mesés, csillagos égbolttal a szobájuk mennyezetén biztosan minden rossz álmuk elszáll és büszkén dicsekenek majd vele brátaiknak.
Ebben a hónapban a világító akrilfesték Partner Kártyás vevőinknek 20% kedvezménnyel érhető el! Nincs még Partner Kártyája? Honlapunkon a kezdőoldalon, a felső sorban a Partnerkártya menüpontra kattintva igényelhet!

Jó munkát kívánunk az ötletek elkészítéséhez!